Antena Meniu Search
x

Cifre îngrijorătoare: 80% dintre copiii sub 5 ani stau frecvent cu ochii în faţa ecranului. Câte ore petrece în medie un minor pe internet

Un nou studiu efectuat de Organizaţia Salvaţi Copiii arată care sunt cele mai folosite aplicaţii de socializare de către copii. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.02.2024, 09:11

Vezi și

Una dintre concluziile acestui studiu se referă la categoria de vârstă 5-10 ani. Părinţii copiilor din această categorie au declarat, în proporţie de 32%, că cei mici folosesc aplicaţia Tik-Tok, 21% folosesc Instagram, 19% - Facebook - şi 17% utilizează aplicaţia Snapchat. Dacă vorbim despre vizionarea de conţinut video, ei bine, aici, incidenţa maximă este, în ce priveşte categoria copiilor sub 5 ani, 80% dintre ei sunt incluşi în această parte a studiului.

Trebuie spus că în ce priveşte timpul petrecut online, spre exemplu la categoria adolescenţilor între 16 şi 17 ani, părinţii lor au declarat în proporţie de 34% că aceştia petrec în 4 şi 6 ore pe zi online. De asemeni, foarte interesant în acest studiu este faptul că trei sferturi dintre părinţi sunt îngrijoraţi asupra faptului că, cei mici, adolescenţi sau copii, pot fi expuşi online la conţinut nepotrivit vârstei lor.

De asemeni, că pot fi abordaţi de persoane pe care nu le cunosc în viaţa reală. Acest studiu a fost realizat în luna ianuarie a acestui an de Organizaţia Salvaţi Copiii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cifre îngrijorătoare: 80% dintre copiii sub 5 ani stau frecvent cu ochii în faţa ecranului. Câte ore petrece în medie un minor pe internet