Antena Meniu Search
x

Video Cimitir din Suceava profanat de Anul Nou. Mai multe morminte au fost vandalizate, în timp ce pietre funerare au fost puse la pământ

Scene revoltătoare în judeţul Suceava. Un cimitir a fost devastat şi mai multe morminte profanate. Monumentele funerale au fost vandalizate şi puse la pâmânt, iar câteva morminte distruse. Poliţiştii fac acum cercetări. 

de Angela Bertea

la 03.01.2023, 13:46

Vezi și

Un întreg cimitir a fost devastat, la începutul noului an, în satul Bodnăreni, comuna Arbore, județul Suceava. În imaginile surprinse de localnici se poate observa cum aproape toate monumentele funerare și alte elemente ale mormintelor sunt prăbușite la pământ după ce au fost rupte sau smulse.

Vestea s-a răspândit rapid printre localnici și oamenii au venit să vadă cu ochii lor cum cimitirul a fost făcut vraiște de persoane deocamdată necunoscute. Localnicii i-au sesizat pe polițiști care au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru identificarea autorilor. Vinovaţii, dacă sunt găsiţi, riscă până la doi ani de închisoare. 

Ce spun poliţiştii 

"Poliţiştii au fost sesizaţi că pe raza localităţii Botnăreni, în cimitirul comunei Arbore, există mai multe urme de distrugere la nivelul unor cruci. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit faptul că în 2 ianuarie 2023, administratorul cimitirului a descoperit că mai multe pietre funerare erau împinse. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în perioada 26 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023, persoane necunoscute au pătruns în curtea cimitirului din Botnăreni, unde prin împingere au distrus pietrele funerare de la 11 sau 12 morminte. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de profanare de morminte şi distrugere", a declarat comisar-șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Evenimente » Cimitir din Suceava profanat de Anul Nou. Mai multe morminte au fost vandalizate, în timp ce pietre funerare au fost puse la pământ