Antena Meniu Search
x

Video Cine e a opta victimă în urma incendiului de la Ferma Dacilor. Anchetatorii iau în calcul 3 variante pentru producerea tragediei

Incendiu la Ferma Dacilor. A opta persoană dispărută în incendiul care a mistuit Ferma Dacilor din Tohani este de negăsit. Criminaliştii şi pompierii caută de trei zile în cenuşă trupul neînsufleţit. Printre victime sunt patru studenţi, prieteni cu fiul mai mare al proprietarului, dar şi unul dintre băieţii lui, un copil de 11 ani, jucător de hochei. Între timp, au apărut şi primele demisii şi demiteri. Şeful ISU Prahova a demisionat, iar subordonatul lui, responsabil cu Prevenirea şi Inspectia, a fost demis. Controalele făcute de subalternii celui din urmă au iz penal, spun oficialii DSU, care au sesizat Parchetul.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 29.12.2023, 14:07

Vezi și

Criminaliştii sunt din nou prezenţi la pensiunea care a ars din temelii şi încearcă să găsească rămăşiţele persoanei dispărute în incendiu. Misiunea este extrem de dificilă din pricina temperaturilor ridicate care se înregistrează în aceste zile. Este posibil ca trupul să fi fost carbonizat complet. Surse din anchetă spun că ar fi vorba despre un bărbat, prieten al celor care au pierit în incendiu.

Incendiu la Ferma Dacilor. Tragedia schimbă legislaţia

Cât despre cauzele care au produs tragedia, procurorii se gândesc acum la trei variante. În primul rând, un scurtcircuit la panourile fotovoltaice care acopereau 60% din acoperiş. O doua variantă luată în calcul este o defecţiune a cablajului de la mansardă, iar o treia variantă este o posibilă defecţiune la aparatele electrocasnice care se aflau în camerele turiştilor.

Tragedia schimbă şi legislaţia. Ministrul Economiei şi al Turismului, Radu Oprea, a solicitat schimbarea procedurii prin care pensiunile vor fi certificate. Astfel, în momentul în care reprezentanţii unei pensiuni sau ai unui hotel cer certificare, aceştia trebuie să prezinte şi autorizaţia de construire, autorizaţia la incendiu şi certificatul de la Cadastru. Aceste documente nu sunt cerute în acest moment de Ministerul Turismului, ci de alte instituţii. Legea se va schimba prin semnarea unui ordin de ministru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cine e a opta victimă în urma incendiului de la Ferma Dacilor. Anchetatorii iau în calcul 3 variante pentru producerea tragediei