Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cine este adolescentul care a murit în internatul liceului din Odorheiu Secuiesc. David ar fi împlinit 18 ani de Crăciun

Terminase cursurile și intrase în internatul liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, alături de alte colege. Nu a bănuit nicio clipă că va fi pentru ultima dată când va vedea lumina zilei. Într-o clipă totul s-a năruit. David și alte trei tinere au fost prinși sub dărâmături.

de Monica Palade

la 18.12.2023, 22:31

În curtea internatului, mai mulţi lucrători ar fi făcut săpături pentru a conecta clădirea la rețeaua de canalizare și la rețeaua pluvială. Este posibil ca lucrările efectuate sub fundația clădirii să fi afectat structura de rezistență. În jur de ora 16:30, un perete s-a prăbuşit, iar două etaje s-au făcut una cu pământul. 

Cine este adolescentul care a murit în tragedia de la Odorheiu Secuiesc

David și colegele au rămas captivi sub dărâmături. Rând pe rând, salvatorii au încercat să îi scoată. Primele fete au fost scoase în stare conștientă și semiconștientă. Pentru a treia victimă, scoasă inconștientă de sub ruine, au fost nevoie de manevre de resuscitare. După eforturi contracronometru, inima copilei a început din nou să bată, însă starea ei este în continuare gravă. A fost transportată la un spital din Mureș.

Secundele treceau, iar salvatorii au reușit să intre în contact cu David. Cu ultimele eforturi, copilul încerca să îi îndrume către el. Voia să trăiască și să fie găsit. Doar că atunci când salvatorii au reușit să dea de el, băiatul a fost scos inconștient. Au trecut și pentru el la manevre de resuscitare și toți oamenii adunați acolo s-au rugat pentru el. Dar David nu a mai putut lupta. Inima lui s-a oprit pentru totdeauna.

Adolescentul de 17 ani era crescut doar de mamă. Pe 25 decembrie, chiar de Crăciun, ar fi împlinit 18 ani. Din păcate, nu își va sărbători petrecerea de majorat, ci înmormântarea. David nu va mai primi cadouri, ci buchete de flori și lacrimi. A plătit cu viața pentru un principiu românesc greșit: Lasă că merge și așa. 

Știre realizată cu ajutorul informațiilor furnizate de reporterul Observator Claudiu Loghin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cine este adolescentul care a murit în internatul liceului din Odorheiu Secuiesc. David ar fi împlinit 18 ani de Crăciun