Antena Meniu Search
x

Video Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre bărbatul din Chiajna: "Instinctele de conservare şi paterne sunt încă prezente. Are o brumă de luciditate"

Sunt momentele decisive pentru salvarea unei fetiţe de 5 ani care este ţinută ostatică de aproape 24 de ore de tatăl ei. Se pare că bărbatul din Chiajna care ţine televizorul deschis permanent şi urmăreşte ştirile despre el, spun surse Observator. Avem de-a face cu o agresiune a unui tată asupra propriului copil, a unui soţ asupra soţiei, avem o sechestrare record în ceea ce priveşte durata, plus probleme psihice evidente, nevoia de atenţie.

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 13:34

Vezi și

Gabriel Diaconu, medic specialist Psihiatrie a explicat pentru Observator dacă există semne care ne pot arăta că cineva poate ajunge să facă aşa ceva. 

Îşi păstrează brumă de luciditate

"Ameninţările tatălui sunt percepute ca fiind serioase de către forţele de ordine, pe de altă parte sunt şi indicii încurajatoare că, deşi criza aceasta se află la aproape 24 de ore de la începere finalul ei va fi unul fără pierdere de vieţi omeneşti sau fără incidente suplimentare.

Din câte este până acum făcut public de către forţele de ordine există un canal de comunicare, ceea ce este foarte important pentru negociatori, există şi un minim de cerinţe ale acestui tată, mai exact hrană pentru copilul lui. O variabilă mai mult decât îmbucurătoare, asta arată că instinctele de conservare, dar şi instinctele paterne sunt încă prezente, asta înseamnă că dincolo de frustrările şi supărările, nemulţumirile acestui om, încă mai păstrează o brumă de luciditate faţă de ce înseamnă viaţa de copil, ce reprezintă el sau nevoile lui.

Terenul poate fi fragil, este un teren în care specialiştii de la comunicare şi negociatorii poliţiei caută în orice moment nu doar să păstreze comunicarea deschisă cu acest om, ci şi să lămurească care sunt doleanţele lui şi care sunt lucruri pe care se aşteaptă să le primească. La un moment dat, negociatorii trebuie să stabilească cu el cum se termină".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre bărbatul din Chiajna: "Instinctele de conservare şi paterne sunt încă prezente. Are o brumă de luciditate"