Antena Meniu Search
x

Cine este motociclistul acuzat de omor după o şicanare în trafic cu tânărul care mergea pe trotinetă. E poreclit Americanu' şi a participat la acţiuni caritabile

Un motocliclist a ucis un bărbat care circula pe trotinetă, în traficul din Bucureşti. După mai multe şicane, motociclistul şi-a lovit victima cu casca, apoi ar fi împins-o pe contrasens. Individul a fost reţinut.

de Redactia Observator

la 05.08.2021, 16:43

Vezi și

Şicană sfârşită tragic în traficul din Bucureşti. Un bărbat care circula pe o trotinetă a murit la spital după ce ar fi fost lovit de un motocilist cu care a intrat în conflict. Victima, un bărbat de 39 de ani, s-ar fi dezechilbrat şi a căzut pe contrasens, unde a fost lovită de o maşină.

Cine este Americanu', motociclistul care a produs incidentul

Motociclistul a fost identificat ca fiin Laurenţiu Trica Mitici, zis şi Americanu', un personaj extrem de cunoscut în lume moto din România. Prietenii îl caracterizează drept un tip calm şi relaxat care s-ar fi implicat de-a lungul timpului în mai multe acţiuni umanitare.

Mitici făcea parte din grupul "Black Tulip Bucharest MF", grup care a reacţionat imediat pe contul de Facebook, după producerea accidentului. Aceştia au luat decizia de a-l exclude din grup pe Mitici şi şi-au declarat sprijinul pentru autorităţi în desfăşurarea anchetei.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Motociclistul a fost reţinut miercuri seară, iar joi a fost pus sub acuzare pentru omor, fiind propusă măsura arestului preventiv în cazul său.

Comunicatul poliţiei cu privire la accidentul mortal

"La data de 04.08.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea unui bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii infracțiunii de omor. În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au stabilit că la data de 04 august 2021, ora 18:30, în timp ce se deplasa cu o motocicletă pe Splaiul Unirii dinspre Calea Văcărești către Târgul Vitan, când a ajuns în apropierea trecerii de pietoni de la intersecția dintre Splaiul Unirii și Calea Vitan Bârsești, staționând la culoarea roșie a semaforului electric, inculpatul a fost lovit în spate de către un bărbat care se deplasa pe o trotinetă electrică.

Pe fondul discuțiilor în contradictoriu cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au părăsit zona respectivă îndreptându-se către intersecția dintre Calea Vitan Bârsești și Șoseaua Olteniței. Inculpatul a ajuns primul în apropierea intersecției respective, a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat pe carosabil venirea victimei care se deplasa pe trotineta electrică. Când cea din urmă s-a apropiat, inculpatul a alergat către aceasta cu intenția de o agresa, determind-o să treacă de axul despărțitor dintre cele două sensuri de deplasare, aruncând în aceleași împrejurări cu casca de motociclist în victimă, lovind-o în zona capului, determinând dezechilibrarea și căderea acesteia pe carosabil, victima fiind lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului dintre autoturism și victimă a rezultat rănirea gravă a acesteia din urmă, care a fost transportată la o unitate medicală, unde a decedat după aproximativ o oră și jumătate de la momentul impactului.

În cauză urmează a fi sesizat Tribunalul București cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva unei persoane este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cine este motociclistul acuzat de omor după o şicanare în trafic cu tânărul care mergea pe trotinetă. E poreclit Americanu' şi a participat la acţiuni caritabile