Antena Meniu Search
x

Video Cinism la procesul lui Vlad Pascu: avocaţii au spus că victimele "au creat o stare de pericol pasiv". Familia lui Sebi a cedat şi a ieşit din sală

Părinţii celor doi tineri călcaţi cu maşina în 2 Mai de Vlad Pascu primesc lovitură după lovitură. Şoferul drogat va fi judecat pentru ucidere din culpă şi nu pentru omor, aşa cum au cerut ei. Avocaţii tânărului au dat vina pe victime. Decizia vine la doar o zi după ce au aflat că dosarul va fi judecat de acelaşi magistrat care l-a citat în instanţă pe Sebastian, unul din tinerii morţi. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.04.2024, 19:22

Vezi și

Noua şedinţă de judecată a sfâşiat sufletele părinţilor îndoliaţi: Vlad Pascu va fi judecat în continuare pentru ucidere din culpă. Oamenii nu înţeleg de ce tocmai procurorii s-au opus deciziei de schimbare a încadrării, în condiţiile în care pedepasa maximă ar fi putut fi de patru ori mai mare pentru omor.  

Avocaţii lui Pascu susţin că Sebi şi Roberta circulau neregulamentar. "Au creat o stare de pericol pasiv"

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: Chiar nu mai am nicio speranţă după tot ce s-a întâmplat!

Decizia a venit după ce, cei patru apărători ai lui Vlad Pascu au insistat în proces pe varianta că tinerii ucişi au partea lor de vină. 

Pe acelaşi subiect

Andreea Filip, reporter Observator: Avocaţii lui Vlad Pascu au susţinut în faţa instanţei că expertiza tehnică arată că victimele mergeau pe acest drum nesemnalizat şi neamenajat. A fost momentul în care părinţii celor doi tineri care au murit aici de la 2 Mai au ieşit din sala de judecată. 

Adrian Bendeac, avocatul lui Vlad Pascu: Au creat o stare de pericol pasiv, în sensul în care se deplasau neregulamentar. E o culpă comună. Punct!

Vlad Pascu a intrat din plin în cei 2 tineri cu peste 100 km/h

Expertiza tehnică şi imaginile suprinse de o cameră de supraveghere în noaptea fatidică arată altceva. Aflat la volanul unei maşini decapotabile Vlad Pascu conducea haotic după un cocktail de stupefiante: cocaină, amfetamină, metamfetamină şi ecstasy. A intrat în plin, cu aproape 103 kilometri la oră, în grupul de cinci tineri care mergeau din Vama Veche spre 2 Mai. Abia după 50 de metri a oprit câteva secunde, iar apoi şi-a continuat drumul de parcă nu s-a întâmplat nimic. 

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei: A fost cu premeditare. Şi nu ucidere, omor. 

Livia Dragomir, mama Robertei: Acolo nu au pe unde să meargă, nu puteau traversa strada în curbă.

Adrian Cuculis, avocatul părinţilor Robertei: S-a adus în discuţie cazul Mario Iorgulescu, printre altele, în sala de judecată şi, nu în ultimul rând, am depus practică personală. Am făcut un pic de istoric al lui Vlad Pascu. Adică, Vlad Pascu nu a apărut peste noapte şi a omorât doi copii la 2 Mai. El era cunoscut ca fiind consumator. Lucruri care, se pare, pentru judecătoria Mangalia, nu au contat şi atunci a fost respinsă cererea. 

Judecătoarea i-a spus lui Pascu că se poate prezenta fizic la următoarea şedinţă de judecată

Şi tot la termenul de azi, judecătoarea i-a adus la cunoştinţă lui Vlad Pascu că poate veni fizic, în sala de judecată. Până acum, magistratul a acceptat să intre prin videoconferinţă din cauza presiunii publice. 

Întregul proces este contestat de rudele tinerilor ucişi. Încă de la primul termen au apărut problemele. Judecătoarea a întrebat dacă Sebi, tânărul omorât de Vlad Pascu, este în sală. 

La a doua înfăţişare, magistrata a admis ca Vlad Pascu să fie judecat în procedură simplificată. Adică să aibă pedeapsa redusă cu o treime pentru că şi-a recunoscut faptele.

Apoi procurorii au cerut strămutarera dosarului. Ieri, însă, magistraţii au respins cererea. La fel cum au decis şi ca acest caz să rămână în mâinile judecătoarei contestată de familiile victimelor.

Următorul termen va fi peste două săptămâni. Ar putea fi ultimul pentru că, în procedură simplificată, instanța dă sentința doar în baza probelor adunate de procurori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cinism la procesul lui Vlad Pascu: avocaţii au spus că victimele "au creat o stare de pericol pasiv". Familia lui Sebi a cedat şi a ieşit din sală