Antena Meniu Search
x

Video Cererea de schimbare a încadrării din ucidere din culpă în omor, în procesul lui Vlad Pascu, a fost respinsă. Avocaţii tânărului au dat vina pe morţi

Cererea de schimbare a încadrării din ucidere din culpă în omor a fost respinsă în cazul lui Vlad Pascu. Avocaţii tânărului au dat vina pe morţi, pentru că se deplasau pe un drum necorespunzător. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.04.2024, 13:48

Vezi și

Update: Vlad Pascu s-a prezentat în instanţă cu o armată de avocaţi, care la termenul de joi au dat vina pe morţi, pentru că se deplasau pe un drum necorespunzător. Mama lui Sebi, tânărul care a fost efectiv rupt în două de bolidul lui Pascu, a plâns şi a tremurat pe toată perioada şedinţei, în timp ce tatăl Robertei, cea de-a doua victimă a ieşit din sală.

Mama și sora Robertei au ieșit şi ele din sală când unul din avocaţii lui Pascu spun că pietonii sunt cei care au provocat o stare de pericol pentru ei și pentru participanții la trafic. "Pietonii prezenți în trafic circulau pe partea dreapta a sensului lor de mers creând un pericol."

La rândul său, Vlad Pascu a declarat în timpul şedinţei: „Vă rog să apreciaţi concluziile apărătorilor mei și să respingeţi cererea”. După o oră de audieri, judecătoarea Ancuţa Popoviciu a respins cererea de schimbare a încadrării juridice ca neîntemeiată, având în vedere că Pascu a recunoscut faptele.

Ştire iniţială: Procesul lui Vlad Pascu, tânărul care băut şi drogat a omorât cu maşina doi studenţi în 2 Mai, continuă la Mangalia. Curtea de Apel Constanța a respins cererea procurorilor de strămutarea a dosarului. Procesul merge mai departe cu aceeaşi judecătoare ale cărei gafe au revoltat rudele victimelor. Magistratul a întrebat dacă în sala de judecată este prezent Sebastian, unul din tinerii decedaţi. 

Pe acelaşi subiect

Procesul lui Vlad Pascu, la un nou termen

Următorul termen în proces este programat pentru astăzi, la judecătoria Mangalia, când se va soluționa și cererea părinților de schimbare a încardării juridice, din ucidere din culpă, în omor.

Adrian Cuculis, avocat: Nu există motive de strămutare şi nu existau nici motive de recuzare. Noi, ca apărători, dar nici familia Dragomir şi celelalte 3 victime vătămate corporal, nu ne-am prezentat la acest termen, pe care nu l-am considerat în nici un fel util soluţionării juste, normale, într-un termen rezonabil şi mai ales imparţiale a cauzei 2 Mai. 

Vlad Pascu şi-a recunoscut faptele

Vlad Pascu a cerut instanţei, prin intermediul avocaţilor săi, să fie judecat în procedură simplificată. Asta înseamnă că după ce a recunoscut toate acuzaţiile poate primi o sentinţă redusă cu o treime. 

De cealaltă parte, avocaţii victimelor au înaintat o cerere de schimbare a încadrării juridice de la ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, la omor calificat şi tentativă la omor. Instanţa a stabilit un nou termen pentru data de 4 aprilie, astfel încât Vlad Pascu şi avocaţii lui să-şi pregătească apărarea. 

Este al doilea termen în procesul care a început cu o amânare pentru că Vlad Pascu nu a avut avocaţii lângă el la prima înfăţişare. De altfel, părinţii victimelor sunt nemulţumiţi de atitudinea judecătoarei de la Tribunalul din Mangalia. 

Procesul lui Vlad Pascu. Situaţie revoltătoare la primul termen

Primul termen în procesul lui Vlad Pascu fusese stabilit pentru 22 februarie, la ora 9.00, la Judecătoria Mangalia. Dosarul a fost amânat pentru ora 12.30 deoarece Pascu avea termen şi la Tribunalul Constanţa, pentru a scăpa de arestul preventiv, dar acea cerere a fost respinsă.

La reluarea procesului, judecătoarea din dosar a constatat că Vlad Pascu nu are apărare deoarece unul dintre avocaţi s-a retras din dosar, iar celălalt a menţionat că protestează, fiind solidar cu acţiunea declanşată de Baroul Bucureşti şi a cerut ca următorul termen să fie acordat după data de 29 februarie. 

Judecătoarea dispus ca următorul termen să aibă loc pe 14 martie şi a emis o adresă către Baroul Constanţa, în vederea desemnării unui apărător din oficiu pentru Vlad Pascu, pe toată durata procesului. 

Judecătoarea desemnată cu judecarea acestui dosar este Ioana Ancuţa Popoviciu. Părinţii victimelor din accidentul provocat de Vlad Pascu au fost nemulţumiţi de atitudinea pe care aceasta a avut-o în sala de judecată. Astfel, ei au declarat jurnaliştilor că atunci când ea a intrat în sală ar fi mestecat gumă. Ulterior, judecătoare a cerut buletinul tânărului mort în accidentul rutier despre care nu ştia că a decedat. Părinţii victimelor au fost revoltaţi de această situaţie şi au afirmat că iau în calcul strămutarea procesului. 

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că Inspecţia Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu“Sesizarea se întemeiază pe aspectele apărute în mass media în cursul zilelor de 22 şi 23 februarie 2024, referitoare la modalitatea în care s-a desfăşurat şedinţa de judecată într-o cauză penală aflată pe rolul Judecătoriei Mangalia cu termen de judecată la data de 22 februarie 2024, cu referire la obligaţia judecătorului de a studia dosarele anterior şedinţei de judecată, modalitatea de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, precum şi verificarea unor eventuale situaţii de incompatibilitate în care s-ar fi putut afla judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei”, a precizat CSM.

Tragedia de la 2 Mai

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cererea de schimbare a încadrării din ucidere din culpă în omor, în procesul lui Vlad Pascu, a fost respinsă. Avocaţii tânărului au dat vina pe morţi