Antena Meniu Search
x

Video Ciorile au pus stăpânire pe cel mai mare parc din Iaşi. Ciupesc florile și lasă mizerie peste tot, iar Primaria pierde bani pe bandă rulantă

Autoritățile din Iași sunt în război cu ciorile. Păsările au făcut pagube de 10.000 de euro, după ce au scos florile plantate prin oraș. În disperare de cauză, autorităţile au acoperit florile cu plase de protecție. Frumuseţea locului abia dacă se mai observă, iar plimbările prin parcuri au devenit adevărate curse cu obstacol.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.11.2021, 20:48

Vezi și

Cel mai mare şi mai vizitat parc din Iaşi a intrat complet sub stăpânirea ciorilor, spre disperarea oamenilor. ”Ciupesc şi florile și ciupesc şi distrug și mizerie pe clădiri, peste tot”.

Clara Mihociu, reporter Observator: ”În principala zonă de relaxare din Iași, în parcul Copou sunt cele mai multe şi tocmai de aceea au fost montate de-a lungul timpului mai multe sisteme cu ultrasunete menite să alunge aceste păsări, doar că a funcţionat pentru scurt timp. În momentul în care ciorile și-au data seama că nu sunt în nici un pericol au revenit și nu se mai dau plecate cu nimic”.

Şi nu numai asta. Păsările, care de altfel sunt protejate prin lege, au distrus toate florile pe care le-au găsit. Doar că soluţia pe care a găsit-o primăria ca să protejeze florile strică aspectul oraşului.

Ciorile sunt protejate prin lege, iar cine le distruge cuiburile riscă dosar penal

Pe acelaşi subiect

Laurențiu Ivan, director Servicii Publice Iași: ”De trei ani de confruntăm cu fenomenul acesta şi ai poate părea ilar la prima vedere, dar zilnic colegii noștri plantează și replantează aceleaşi flori. Le-am protejat cu plasă”.

Dacă cineva se apucă să le strice cuiburile, riscă dosar penal.

Carmen Gache, Ornitolog: ”Nu este nicio soluție care sa fie eficientă. Ele sunt păsări gregare, sunt păsări inteligente care după trecerea pericolului se întorc”.

Autoritățile din Iași au instalat plase peste florile plantate prin oraș

Aşa că oraşul s-a umplut de plase, iar florile abia se mai văd.

Localnică: ”Nu e plăcut, dar dacă își atinge scopul, să zicem. Era mai frumos, dar asta este. Ne uităm şi noi la plase și ghicim că sub ele sunt flori”.

Ciorile au făcut deja, prin smulgerea florilor, o pagubă de peste zece mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ciorile au pus stăpânire pe cel mai mare parc din Iaşi. Ciupesc florile și lasă mizerie peste tot, iar Primaria pierde bani pe bandă rulantă