Antena Meniu Search
x

Video Circuit de karting la Cluj, pe cea mai mare pistă indoor din sud-estul Europei. Se întinde pe 500 de metri şi mai multe etaje

Cine vrea să vadă cum e să fii pilot de circuit poate face asta pe cea mai mare şi nouă pistă de indoor karting din sud-estul Europei. Se află la Cluj, are 500 de metri de circuit, pe mai multe etaje, iar karturile sunt de ultimă generaţie, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.  Cursa este permanent monitorizată de către un specialist, dar karturile pot fi controlate şi de la distanță - pot fi încetinite sau oprite evitând situațiile periculoase. 

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 08:00

Vezi și

"Cea mai importantă regulă e fără accidente, da? Să nu vă loviţi cu kartingul între voi, să nu vă împingeţi unul în altul", spune instructorul de karting. O regulă care nu întodeauna poate fi respectată. Mai ales dacă eşti începător.

Deschisă în august 2022, pista e atât pentru începători, cât şi pentru cei cu ceva mai multă experienţă. Şi e deschisă indiferent de anotimp. "Asta e cel mai tare, că pot în orce timp al anului să vin aici", spune un tânăr.

Pista, construită de producători italieni

"Pista e construită de niște producători din Italia, karturile sunt aduse din Franța, sunt karturi de ultima generație. Avem 34 de karturi, 10 de copii și 24 de adulți", explică managerul general, Alexandru Andrei. Cele pentru adulţi pot ajunge undeva la 80 de km la oră, iar cele pentru copii la 30 km la oră. 

Iar sistemul de ultimă generaţie de reglare a scaunului, volanului şi pedalelor asigură un confort maxim în timpul condusului. Pista are şi sistem similar cu cel din Formula 1, complet automatizat, care va atenționa piloții dacă se apropie de un viraj unde s-a produs un incident și la nevoie va încetini sau opri kartul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Circuit de karting la Cluj, pe cea mai mare pistă indoor din sud-estul Europei. Se întinde pe 500 de metri şi mai multe etaje