Antena Meniu Search
x

Clotilde Armand a cerut prelungirea stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei. Hotărârea CLSU a fost trimisă prefectului

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat duminică Consiliul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 şi a cerut prelungirea stării de alertă în sector. Hotărârea adoptată va merge către Prefectura Bucureşti.

de Redactia Observator

la 22.08.2021, 18:47

Clotilde Armand a cerut prelungirea stării de alertă în Sectorul 1
Clotilde Armand a cerut prelungirea stării de alertă în Sectorul 1 - Hepta

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 a aprobat, duminică, prelungirea stării de alertă pe raza sectorului, iar hotărârea a fost trimisă prefectului Capitalei, care urmează să ia o decizie.

"Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1. Acesta a aprobat prelungirea (...) pe raza UAT Sectorul 1 cu 20 voturi pentru din 27. Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a Sectorului 1 a fost trimisă astăzi Prefectului Municipiului Bucureşti care urmează să ia o decizie", a transmis biroul de presă al Primăriei Sectorului 1.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că urmează să ia o decizie în cursul zilei de luni, după ce va primi informări de la DSP, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu. 

Ce presupune starea de alertă în Sectorul 1

Pe acelaşi subiect

În 23 iulie s-a declarat stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei pentru o perioadă de o lună, pe fondul crizei gunoaielor.

În hotărâre se arată că se solicită prefectului prelungirea stării de alertă cu 15 zile, începând din 23 august, ora 00.00.

Doar pe perioada stării de alertă va fi făcută contractarea prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, de servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă de la operatori autorizaţi. De asemenea, autorităţile publice locale ale Sectorului 1 vor asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest, iar poliţia locală, alături de Poliţia Română, vor face controale privind depozitarea ilegală a deşeurilor. În plus, Primăria Sectorului 1 trebuie să elaboreze o strategie pe termen mediu pentru prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Clotilde Armand a cerut prelungirea stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei. Hotărârea CLSU a fost trimisă prefectului