Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Războiul pe tema gunoaielor din Sectorul 1 continuă: "Vorbim despre milioane de lei posibile prejudicii, dacă rezilierea nu se realizează cum trebuie"

Încă un episod al telenovelei Războiul gunoaielor din Sectorul 1! Dacă aţi pierdut şirul evenimentelor, vă facem un scurt rezumat al zilei. Sunt angajate două firme de salubritate şi de mâine o vom avea şi pe a treia, deşeurile sunt tot pe străzi, iar Primăria are sechestru pe conturi. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 27.07.2021 , 20:20

  • Primăria Sector 1 ar avea de achitat peste 100 de milioane de lei, în contul unor datorii.

Pubele din care se revarsă gunoiul şi saci de deşeuri aruncaţi pe marginea drumului. Aşa arată şi astăzi Sectorul 1 al Capitalei, de patru zile aflat în stare de alertă.

Oamenii sunt nemulţumiţi: "O nenorocire şi pe Magheru şi peste tot. Eu stau pe Calea Griviţei. Cum este? Mizerie!", "Piaţa Matache, cea mai multă mizerie, cel mai mare jeg. Când vin să ia gunoiul, când nu vin. E totul numai pe dos", "Lucrez în zona Domenii şi zilnic am trecut pe acolo şi chiar e foarte mult gunoi". 

Asta deşi sunt două firme care ridică deşeurile în acest moment, ambele plătite din bani publici. Pentru cel de-a doilea contract, semnat vineri, Primăria plăteşte peste 74 de mii de lei.

Vezi și

Noua firmă de salubritate nu a adunat încă cele 100 de tone de deşeuri prevăzute în contractul încheiat cu Primăria Sectorului 1. Acum, primarul Clotilde Armand a anunţat că de mâine va angaja a treia firmă de salubritate care va ridica deşeurile din sector pentru următoarele 26 de zile. 

Pe acelaşi subiect

Primarul are şi o explicaţie. 

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: Firma nu a strâns încă cele 100 de tone pentru că firma care face şantaj, salubristul actual, imediat când vede că firma se duce într-o locaţie, pe o stradă, se duce înainte şi strânge gunoiul. 

Peste 100 de milioane de lei ar avea Primăria Sectorului 1 de plătit, în contul unor datorii

Tocmai de aceea, edilul a cerut pentru a doua oară consilierilor să voteze rezilierea contractului cu Romprest. În şedinţa de astăzi, Clotilde Armand a ţipat la consilieri şi i-a întrebat de 12 ori acelaşi lucru: "Împuterniciţi sau nu primarul să rezilieze în justiţie contractul cu Romprest? Împuterniciţi sau nu primarul să rezilieze în justiţie contractul cu romprest?  Aţi înţeles întrebarea?".

Consilierii PSD şi PNL s-au plâns înainte de vot că nu pot fi de acord cu împuternicirea pentru că primarul nu respectă contractul încheiat cu Romprest, care prevede ca înainte de reziliere să aibă loc o încercare de negociere a tarifelor. 

Daniela Popa, consilier local PSD Sector 1: În acest proiect de hotărâre, adus astăzi în faţa noastră tot aşa, pe genunchi, doamna primar nu a făcut dovada unor minute, înscrisuri, procese verbale care să ateste că s-au purtat aceste negocieri, conform contractului, conform legii. 

Ramona Porumb, viceprimar Sector 1 din partea PNL: Vorbim despre milioane de lei posibile prejudicii, dacă această reziliere nu se realizează aşa cum trebuie. 

Totuşi, primarul a primit girul consilierilor. Tot de azi, Primăria are o parte din conturi blocate. Un executor judecătoresc a pus sechestru pe bani, pentru ca Romprest să îşi poată recupera datoriile. O situaţie care ar putea să nu îi mai permită lui Clotilde Armand să facă alte plăţi.

Dinu Gheorghe, consilier local PNL: Deja sunt opt milioane de lei pe care Primăria trebuie să le plătească în contul unui executor judecătoresc şi ca penalităţi de judecată, pe lângă suma principală. 

În total, peste 100 de milioane de lei. Primarul însă are altă părere.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: Nu se pune problema să fie sechestrate bunurile Primăriei. 

Mâine, Clotilde Armand promite că va face public contractul pe care urmează să-l încheie cu cea de-a treia firmă de salubritate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Războiul pe tema gunoaielor din Sectorul 1 continuă: "Vorbim despre milioane de lei posibile prejudicii, dacă rezilierea nu se realizează cum trebuie"