Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Clujenilor le fuge pământul de sub picioare, la propriu. O stradă a luat-o la vale, Boc a venit personal să vadă dezastrul: "Constructor iresponsabil"

Lucru "bine făcut", ca-n România! O stradă din Cluj-Napoca a luat-o la vale, după ce excavațiile făcute în neştire au generat alunecări de teren și au destabilizat zona. Porţile caselor și aleile s-au rupt, unele locuinţe chiar s-au crăpat şi până şi reţeaua de gaz a fost afectată. În timp ce oamenii sunt îngroziţi şi nu ştiu ce să mai facă, autorităţile spun că nu pot interveni pentru că strada este pe o proprietate privată.

De Redactia Observator la 28.08.2021, 09:36
Vezi și

Pe strada Victor Papilian, din Cluj, situaţia se agravează de la o zi la alta. Drumul se surpă cu fiecare oră trecută, iar oamenii privesc neputincioşi cum aleile şi casele lor se crapă, cu teama că acestea le pot fugi de sub picioare în orice moment.

"Avem un constructor absolut iresponsabil. Trebuia să umple înapoi groapa cu pământ. Nu a făcut-o. În acest moment lucrările sunt oprite, este plângere penală la parchet, lucrările sunt suspendate, iar el nu face nimic", a declarat Emil Boc, primarul Clujului.

Pentru a lua o decizie în privinţa şantierulu groazei, primarul, câţiva angajaţi ai Poliţiei Locale şi prefectul judeţului au mers să vadă cu ochii lor proporţiile dezastrului. "Situația nu arată deloc bine, mai multe terenuri au alunecat, porțile nu se mai deschid deja bine. Am încercat să găsim soluții altele decât cele de la nivel local. Au fost prescrise amenzi în cunatum de 100 000 lei. Sunt două plângeri depuse", a declarat István Szilárd Tasnádi, prefectul de Cluj.

Excavațiile făcute pentru fundație nu doar că au distrus drumul, ci au afectat și rețelele de utilități. În plus, casele oamenilor sunt crăpate de la alunecările de teren, iar curțile au luat-o la vale. Peste 500 de clujeni au semnat o petiţie în care cer stoparea dezastrului urbanistic din Cluj-Napoca. O decizie în privinţa lucrărilor va fi luată săptămâna viitoare, când este convocat Consiliul Județean pentru Situații de Urgență.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Clujenilor le fuge pământul de sub picioare, la propriu. O stradă a luat-o la vale, Boc a venit personal să vadă dezastrul: "Constructor iresponsabil"