Antena Meniu Search
x

Pericol de inundații în Galați, în următoarele ore! A fost emis Cod Roșu

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare hidrologică de tip Cod Roșu pentru râurile din bazinele hidrografice Siret și Chineja, din județul Galați. Sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale. Totodată, hidrologii avertizează că debitele ar putea depăși cotele de pericol.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.07.2020, 17:41

Pericol de inundații în Galaț
O viitură puternică, formată în sectorul ucrainian al râului Prut, a provocat revărsări ale râului, în mai multe localități din județul Botoșani, 26 iunie 2020 - Mediafax Foto / Ionut Tabultoc via Hepta
  • Cod roșu de inundații în județul Galați
  • Avertizarea, valabilă până la ora 24:00
  • Posibile depășiri ale cotelor de pericol

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Siret – afluenții  de stânga aferenți sectorului aval confluență râul Râmnicul Sărat, județul Galați. 

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Suhu", se mai arată în avertizarea de tip Cod Roșu.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, specialiștii Institutului vor actualiza prognoza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Pericol de inundații în Galați, în următoarele ore! A fost emis Cod Roșu