Antena Meniu Search
x

Foto Cod Rutier. Schimbare importantă: cu ce categorii de permis vor putea şoferii conduce un tractor

Orice șofer cu permis de conducere pentru un autoturism va putea conduce și un...tractor. Plenul Senatului a eliminat, luni, în plen, prin adoptarea unei propuneri legislative, obligativitatea deţinerii unui permis special pentru a putea conduce tractorul, fiind suficient, pe drumurile publice, permisul de conducere pentru alte categorii, potrivit Agerpres

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 05.12.2023, 18:35

Cod Rutier. Schimbare importantă: cu ce categorii de permis vor putea şoferii conduce un tractor
Cod Rutier. Schimbare importantă: cu ce categorii de permis vor putea şoferii conduce un tractor - Profimedia

Dacă proiectul în forma iniţiatorului prevedea că permisul de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul va fi obligatoriu începând cu 1 iulie 2024, prin amendarea proiectului de către Senat se stipulează că pentru a conduce un tractor agricol sau forestier pe drumurile publice este obligatorie deţinerea permisului de conducere din categoriile B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D. DE sau Tr sau dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulaţie.

Schimbare importantă în Codul Rutier

Potrivit expunerii de motive, mare parte a operaţiunilor agricole mecanizate se realizează de către operatori care nu deţin permise pentru categoria corespunzătoare utilajelor agricole, dar care au carnet de conducere pentru alte categorii, activitatea agricolă fiind "grav afectată" de noua reglementare din Codul penal (art. 335), care stabileşte ca infracţiune conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier cu un permis de o altă categorie.

Propunerea legislativă pentru modificarea art.23, alin.(1) din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iniţiată de un grup de senatori PNL şi PSD, va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » Cod Rutier. Schimbare importantă: cu ce categorii de permis vor putea şoferii conduce un tractor