Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Comisia a dat, după 9 ore de dezbateri, raport de admitere la proiectul de modificare a Legii privind Statutul magistraţilor

Comisia specială pentru legile Justiţiei a adoptat, după aproximativ nouă ore de dezbateri, Raport de admitere, cu amendamente, la proiectul de modificare.

de Redactia Observator

la 18.12.2017 , 22:20

Comisia a dat, după 9 ore de dezbateri, raport de admitere la proiectul de modificare a Legii privind Statutul magistraţilor

Comisia specială pentru legile Justiţiei a adoptat, după aproximativ nouă ore de dezbateri, Raport de admitere, cu amendamente, la proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul magistraţilor.

Raportul a fost adoptat cu 12 voturi "pentru”, 6 voturi "împotrivă”, din partea reprezentanţilor PNL şi USR, şi o abţinere. Raportul va intra la votul final în plenul Senatului, care este Cameră decizională.

Comisia parlamentară specială pentru modificarea legilor justiţiei a adoptat un amendament la legea privind statutul magistraţilor care prevede că preşedintele României poate refuza, motivat, o singură dată numirea şefilor Parchetului General, DNA şi DIICOT. Amendamentul a fost propus de senatorul Şerban Nicolae la Legea 303/2004.

Articolul continuă după reclamă

Până acum, preşedintele ţării nu era limitat la un singur refuz.

Legile justiţiei au intrat într-o procedură accelerată de dezbatere şi vot, fiind posibil ca până miercuri sau joi să fie aprobate toate cele trei proiecte. Rapoartele şi pentru dezbaterea din plenul Senatului vor fi făcute tot de Comisia specială condusă de Florin Iordache.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Comisia a dat, după 9 ore de dezbateri, raport de admitere la proiectul de modificare a Legii privind Statutul magistraţilor