Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Comisia specială a hotărât: Preşedintele nu va mai putea refuza numirile în funcţiile de la ICCJ

Preşedintele ţării nu va mai putea refuza numirile în funcţii ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

de Redactia Observator

la 24.11.2017 , 14:30

Preşedintele ţării nu va mai putea refuza numirile în funcţii ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind obligat să accepte propunerile CSM. Este decizia comisiei parlamentare speciale, în urma mai multor dezbateri aprinse. 

Amendamentul a fost propus în primăvară de CSM. A fost adoptat cu 11 voturi ”pentru”, din partea PSD şi ALDE, 5 voturi ”împotrivă”, din partea opoziţiei, şi o abţinere, a lui Marton Arpad (UDMR).

Opoziţia a susţinut menţinerea actualei forme a legii, care prevede că preşedintele României nu poate refuza numirea în funcţiile de conducere de la ICCJ decât motivat, aducând la cunoştinţa Consiliului Superior al Magistraturii motivele refuzului, iar Marton Arpad a formulat un amendament care stabilea că preşedintele poate refuza aceste numiri doar o dată.

Articolul continuă după reclamă

Sursă: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Comisia specială a hotărât: Preşedintele nu va mai putea refuza numirile în funcţiile de la ICCJ