Antena Meniu Search
x

Video Compania de termoficare din Timişoara, Colterm, intră în insolvență. Dominic Fritz: "Este singura variantă şi este necesară"

În prag de iarna, compania de termoficare a Timişoarei intră în insolvenţă! Compania a înregistrat datorii istorice: peste 300 de milioane de lei.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 19.10.2021, 08:33

Vezi și

În momentul acesta este apă caldă şi căldură la Timişoara şi se fac eforturi ca situaţia să rămână neschimbată până la primăvară. De altfel, povestea acestei societăţi de termoficare a oraşului este veche şi tristă, însă acum sunt ameninţări asupra confortului consumatorului şi mai mult decât atât, asupra buzunarului său pentru că nu se ştie ce valoare va avea factura în această iarnă. Mai mult, acum se fac calcule.

Procedural, această cerere de insolvenţă ajunge în istanţă acolo unde judecătorul sindic este cel care trebuie să dea unv erdict, o soluţie. Mai departe reorganizarea se face alătrui de administratorul judiciar şi de cel unic. Fritz spune că planul planul administraţiei locale este păstrarea acestei societăţi de termoficare pentru că încălzirea în această variantă este de viitor şi ecologică. S-au încercat şi alte variante, dar explozia la gaz şi-a spus cuvântul.

Dacă în iulie se plăteau 230 mw/h pentru acum s-a ajuns la 870 de lei. Tocmai de aceea, Timişoara a cerut public ajutorul guvernului pentru a primi cărbune din rezerva de stat şi pentru a asigura încălzire în sistem centralizat pentru cei aproape 60.000 de abonaţi. 

Dominic Fritz, primarul Timişoarei: Colterm a încercat numeroase variante: negocieri cu diverşi creditori şi aşa mai departe. Dar în contextul actual şi pentru Consiliul de Administraţie, dar şi pentru noi ca Administraţie Locală reorganizarea companiei prin procedura de insolvenţă este singura variantă şi este necesară. Credem că asta este mijlocul cum putem să asigurăm furnizarea apei calde şi căldurii, nu doar în această iarnă, ci şi pe termen lung. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Compania de termoficare din Timişoara, Colterm, intră în insolvență. Dominic Fritz: "Este singura variantă şi este necesară"