Antena Meniu Search
x

Video Comuna în care 2.000 de oameni trăiesc ca acum 100 de ani. Când plouă sau ninge rămân izolaţi

O comună din Gorj a rămas blocată în timp. În loc de asfalt, oamenii au pe străzi pietriş. De canalizare nici nu poate fi vorba. Ultima investiţie a fost acum 20 de ani, când un primar a asfaltat trei kilometri de drum. De atunci, edilii au "turnat" doar promisiuni înainte de alegeri, iar apoi au explicat senin că nu sunt bani.

de Redactia Observator

la 26.04.2022, 20:54

Vezi și

Un drum în Alimpeşti e o călătorie în timp. Localitatea e "acasă" pentru două mii de oameni. Trăiesc ca-n secolul trecut: n-au canalizare şi din cei peste 20 de kilometri de şosea, doar trei sunt din asfalt. Localnicii spun că au ajuns la limita răbdării. 

LocalnicIarna, din vale, nu vine maşina. Am fost bolnav şi a fost nevoie de am coborât în vale la salvare că n-a putut să vină aici. 

La primul semn de vreme rea, oamenii rămân izolaţi. 

Localnic: Ei stau în primărie să treacă ziua să îşi ia salariul, nu se duc să se zbată pentru fonduri cum fac alţi primari. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Suntem singura comună, cred că din Gorj care nu are nicio uliţă asfaltate. Bătaie de joc.  

De un an drumul comunal care s-a surpat e pericol public. 

Victor Drăgulescu, primar Alimpeşti: Am făcut intervenţie atunci ca să putem reda circulaţia, că mai sunt 30 de case care rămăseseră izolate. Aşteptăm finanţarea. Cel puţin 6-7 milioane de lei nu poţi să-i faci fără banii ăştia. 

Oamenii spun că şi actualul primar, ca toţi ceilalţi, le-a promis localnicilor drumuri asfaltate înainte de alegeri. Acum ridică din umeri. 

Victor Drăgulescu, primar Alimpeşti: Din bugetul local nu putem asfalta. 

Reporter: Și bugetul cât este?

Victor Drăgulescu, primar AlimpeştiN-are sens, e foarte mic, abia ne ajunge pentru cheltuielile cu şcoli. 

Primarul şi-a pus speranţa în programul Anghel Saligny

Comuna ar putea fi adusă în secolul 21 cu fonduri europene.

Victor Drăgulescu, primar Alimpeşti: A fost acum vreo 20 de ani, fosta primăriţă, în jur de 3 kilometri a asfaltat, a fost atunci o sesiune pe fonduri europene. De atunci, mai greu. Mai greu cu accesatul. 

Aşa că primarul şi-a pus speranţa în programul Anghel Saligny. Guvernul a pus la bătaie 60 de miliarde de lei pentru investiţii locale. 

Victor Drăgulescu, primar Alimpeşti: Noi am depus pe programul Anghel Saligny cerere de finanţare. Așteptăm aprobările necesare și sperăm ca anul acesta să demarăm măcar achiziţia în sine. 

Pentru cei 17 kilometri de drum de piatră din localitate, edilul are nevoie de 22 de milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Comuna în care 2.000 de oameni trăiesc ca acum 100 de ani. Când plouă sau ninge rămân izolaţi