Antena Meniu Search
x

Video Cartierul de la marginea Craiovei în care oile pasc printre case și blocuri. Pe drumuri nu vor, că-s pline de gropi și noroi

Când îţi cumperi casă în Moşniţa Nouă, lângă Timişoara, bine-ar fi să pui bani deoparte şi pentru o maşină 4x4. Fără cizme de cauciuc nu ieşi din curte, după ploaie. Iar cine vrea să trăiască în mijlocul naturii o poate face la periferia Craiovei. Acolo, printre case şi blocuri, pasc turme de oi.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.04.2022, 16:34

Vezi și

Autorităţile pare că au şi uitat că există cartiere în care problemele sunt trase la indigo. Nu doar că refuză să repare drumurile, dar autorităţile îi şi amendează pe cei care o fac în locul lor. De pildă, la marginea Craiovei, în Căpşunărie, cum îi spun oamenii locului. Turme de oi pasc, idilic, printre case. Și ar putea să pască liniştite şi pe drumuri, dacă n-ar fi pline de noroi. Asfalt nu e, oricum, decât pe căile principale.

Localnic: Când vine maşina de gunoi, aici e pericol. Trebuie să dea toate maşinile la o parte ca să intre maşina de gunoi.

Oamenii dau vina pe cei care eliberează autorizaţiile de construcţie. Iar aceştia spun că de fapt legea e prea blândă cu dezvoltatorii.

Adela Gheorghe, primar Malu Mare: Practic nu îl poţi constrânge să lase o suprafaţă mai mare destinată străzii. 

Unde e asfalt, nu sunt trotuare

Fără trotuare, aşa arată intrarea în localitate, la prânz, când ies copiii de la şcoală. Fac slalom printre maşini, ca să ocolească gropile şi noroiul. Problema cea mai mare rămâne printre case, unde proprietarilor nu le-a spus nimeni că regulile dezvoltatorilor sunt diferite de cele ale administraţiei.

Localnic: Întrebarea mea este de ce legea nu-i permite primăriei să investească pe străzile private, că şi noi plătim acelaşi impozit!

Adela Gheorghe, primar Malu Mare: Din păcate, mâinile mele ca şi primar sunt un pic legate la spate, pentru că noi lucrăm după un plan urbanistic general expirat de foarte mulţi ani.

Vedeţi aici materialele Observator din cadrul campaniei "Coşmar Residence"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Exclusiv Observator » Cartierul de la marginea Craiovei în care oile pasc printre case și blocuri. Pe drumuri nu vor, că-s pline de gropi și noroi