Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru: Avem 550 de pacienți externați de ieri și până astăzi, în urma deciziei CCR (Video)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că 550 de pacienți infectați cu noul coronavirus au ales să fie externați din spitalele din România, de ieri și până astăzi, în condițiile în care în ultimele 24 de ore au fost depistate alte 250 de cazuri.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.07.2020, 14:06

Nelu Tătaru: Avem 550 de pacienți externați de ieri și până astăzi, în urma deciziei CCR
Nelu Tătaru: Avem 550 de pacienți externați de ieri și până astăzi, în urma deciziei CCR - Facebook/ Guvernul Romaniei
  • În cazul pacientilor asimptomatici, medicul curant decide dacă se impune spitalizarea.
  • Guvernul Orban a adoptat proiectul de lege privind carantinarea și izolarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

„Dacă e să facem o evaluare de ieri până astăzi, deşi astăzi avem 250 de cazuri noi la 4.600 de teste, avem o diferenţă de număr de pacienţi în spitale de 550. Deci, vă gândiţi că avem 300 de ieri, cu 250, 550 mai puţini pacienţi internaţi, în acest moment, în spitale”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că măsurile sanitare sunt necesare pentru „a putea gestiona şi controla pandemia prin care trecem”.

Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla cu pacienții asimptomatici, după adoptarea proiectului de lege, ministrul Nelu Tătaru a afirmat că decizia îi aparține medicului curant.

”Rămânem pe criterii în care fiecare pacient trebuie tratat în mod particular. Evaluarea personală poate decide evoluția în timp a internării sau nu. E asumarea medicului curant, a spus Nelu Tătaru, la briefingul de presă privind prevederile actului normativ.

Ministrul a precizat că, în mod normal, monitorizarea acestor pacienți se face de către DSP și medicul de familie și că, momentan autoritățile au rămas fără ”pârghiile necesare pentru a urmări pacientul externat”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru: Avem 550 de pacienți externați de ieri și până astăzi, în urma deciziei CCR (Video)