Antena Meniu Search
x

Conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, demisă după eliberarea criminalului care a incendiat o fată de 17 ani

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, i-a demis, marţi, pe directorul, respectiv pe directorul adjunct de la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării făcute de instituție în vederea eliberării criminalului care a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinţi.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.06.2020, 15:00

Catalin Predoiu a demis conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin
Catalin Predoiu a demis conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Ion Turnagiu a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinți, aceasta aflându-se în stare extrem de gravă.
  • Bărbatul fusese condamnat pe viaţă, însă a fost eliberat după 25 de ani de detenţie.

”Ministrul Justiţiei l-a demis din funcţie, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deţinutul Ion Turnagiu. Ministrul Justiţiei l-a demis din funcţie, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului - verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta - Turnu Severin privind deţinutul Ion Turnagiu”, a transmis, marţi, Ministerul Justiției, într-un comunicat.

În plus, Cătălin Predoiu a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la modul de respectare a dispozițiilor legale care reglementează liberarea condiționată în dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinți privind cererea de liberare condiționată a deținutului Ion Turnagiu.

Predoiu a solicitat un control tematic privind modul de respectare a acelorași dispoziții legale, la nivel național, ”având în vedere că această problemă a devenit recurentă și s-a manifestat din plin și în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecințe grave asupra siguranței cetățeanului”.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, demisă după eliberarea criminalului care a incendiat o fată de 17 ani