Antena Meniu Search
x

Video Copii scoși din țară cu procuri false. Polițiștii au găsit matriţe pentru ştampile, după mai multe percheziții în Bucureşti, Ilfov și Călărași

Trei femei sunt cercetate, sub control judiciar, fiind suspectate de falsificarea de înscrisuri oficiale care ulterior erau folosite la controlul de frontieră. Mai precis, cele trei ar fi falsificat procuri notariale pentru scoaterea copiilor din țară.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.01.2023, 13:17

Vezi și

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, acţiunea a pornit de la mai multe cazuri înregistrate în cursul anului trecut, când poliţiştii de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă au depistat mai multe persoane care au prezentat la control procuri notariale false pentru minorii pe care îi însoţeau.

În cadrul cercetărilor s-a constatat că cei în cauză, părinţii sau rudele copiilor, au apelat la diferite persoane care le-au procurat documentele respective. Aceştia aveau nevoie de acordul celuilalt părinte pentru a ieşi cu minorul din ţară şi au motivat că nu ştiau despre faptul că documentele astfel obţinute nu erau autentificate la notariat.

Falsificau înscrisuri oficiale pentru câteva sute de lei

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi au identificat mai multe persoane, cetăţeni români, care se ocupau cu falsificarea înscrisurilor oficiale. Acestea identificau şi racolau clienţi care aveau nevoie de astfel de documente, se prezentau cu calitate oficială şi le emiteau documente false, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 şi 500 lei. Poliţiştii de frontieră din cadrul aeroportului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au făcut miercuri şapte percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza municipiului Bucureşti, judeţului Călăraşi şi judeţul Ilfov.

În urma perchezițiilor au fost găsite mai multe documente false, matriţe pentru ştampile, laptop-uri, instrumente de stocare externe, telefoane mobile, sume de bani. De asemenea, cinci persoane au fost duse la audieri. Față de trei femei, cu vârste cuprinse între 43 si 63 de ani, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă instituirea măsurii preventive a controlului judiciar. Cercetările în acest caz sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune, falsificarea de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Copii scoși din țară cu procuri false. Polițiștii au găsit matriţe pentru ştampile, după mai multe percheziții în Bucureşti, Ilfov și Călărași