Antena Meniu Search
x

Copiii dintr-un sat gorjean duc mai departe meşteşugurile din străbuni. Tradiţia pe care o respectă cu sfinţenie, an de an

A mai rămas o lună până la Crăciun și cei care vor să împodobească bradul cu decorațiuni confecționate manual au început deja treaba. Într-un sat din Gorj, copiii pun în brad globuri, oameni de zăpadă și tot felul de ornamente pe care le fac singuri. Se strâng la șezătoare acasă la un meșter popular care vrea să ducă mai departe tradițiile și meșteșugurile din străbuni.  

de Redactia Observator

la 25.11.2023, 09:55

Vezi și

În fiecare an, când sărbătorile de iarnă bat la ușă, șezătoarea din casa Lilianei Arapu e mai specială. Copiii învață să facă decorațiuni inedite și globuri pe care să le pună în brad. Folosesc tot felul de frunze, conuri și flori adunate din pădure.

Liliana Arapu, meșter popular: Le-am adus ghindă, conuri de brad, frunze de pădure. Aici am făcut globulețe de pus în brad. Noi împodobim bradul pe data de 23 numai cu ornamente făcute de copii și tricotate, confecționate manual.

Copiii pasionați de arta populară învață să tricoteze, să țeasă la război ori pur și simplu să-și pună creativitatea la încercare.

Fată: Aici încerc să pun să fie cât mai colorat

Pe acelaşi subiect

Reporter: Şi ce foloseşti?

Fată: Am pus beteală, frunze şi o steluţă, un con, un glob.

Nu doar copii s-au strâns la șezătoare, ci și adulți dornici să ducă mai departe tradiția.

Localnic: În centru se află omul deosebit, meşterul popular care întotdeuan reuţeşte să ne strângă şi după o săptămână foarte grea la job, împreună cu copiii petrecem timp plăcut

Mai rămâne acum ca cei mici să-şi pună decoraţiunile în bradul de Crăciun, în speranţa că îl vor impresiona pe Moşu cu măestria lor şi astfel vor primi mai multe cadouri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Copiii dintr-un sat gorjean duc mai departe meşteşugurile din străbuni. Tradiţia pe care o respectă cu sfinţenie, an de an