Antena Meniu Search
x

Reportaj exclusiv. Cum arată ziua în care militarii români din teatrele de război se despart de familiile lor

"Tati este militar şi apără ţara!" Sunt cuvintele unei fetiţe de doar patru ani şi jumătate.

Vezi și

"Tati este militar şi apără ţara!" Sunt cuvintele unei fetiţe de doar patru ani şi jumătate. Nu ştie ce este războiul şi nici ce pericole îl aşteaptă pe tatăl ei. Dar ştie foarte bine ce e dorul. George, tatăl Denisei, e deja în Kandahar. Alături de alţi camarazi care şi-au lăsat familiile acasă şi-au luat cu ei o fotografie. Pe câmpul de luptă nu le tremură mâna pe armă aşa cum le tremură vocea atunci când le spun copiilor cea mai grea poveste - povestea unei misiuni în care se poate întâmpla orice. Urmăriţi un material realizat de Sonia Simionov şi Loredana Popovici.

Un cântec în loc de rămas bun... George are lacrimi în ochi. Îşi ţine copilul de mână în seara dinaintea plecării în misiune. În cuvinte simple, caporalul încearcă să îi explice fetiţei că nu-l va vedea o perioadă. Dar este întrerupt cu o emoţie greu de descris.

Denisa are 4 ani şi jumătate. Nu înţelege exact ce înseamnă teatrul de război. Iar George o asigură, cu zâmbetul pe buze, că totul va fi bine. 

Pentru caporalul George Motrun e prima misiune externă. Pentru colegul lui, Dragoş, este a treia. Doar că este prima dată când pleacă de lângă David, fiul lui, de care cu greu reuşeşte să se despartă. Niciunul dintre ei nu ştie încă ce înseamnă jumătate de an departe.

Pe acelaşi subiect

Mai e puţin... Oana, soţia lui Dragoş, îşi ţine cu greu emoţiile. Gândul despărţirii pentru şase luni aproape că o doboară. Cu mare grijă, Oana îl ajută pe Dragoş să-şi facă bagajul. 

A venit timpul. Caporalul îşi pune cu grijă bocancii şi uniforma de camuflaj. Îşi ia rămas bun, raniţa în spate ...şi pleacă. Dragoş urmează să se întâlnească cu George. Fac parte din acelaşi pluton, au aceeaşi misiune. 

Şi aceeaşi despărţire grea. 

"Tati e militar şi apără ţara!" Aşa că George trebuie să-şi urmeze scopul pentru care luptă. Sărută mâna mamei, îşi îmbrăţişază soţia şi copilul şi pleacă. Urmează şase luni de foc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Reportaj exclusiv. Cum arată ziua în care militarii români din teatrele de război se despart de familiile lor