Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Copiii lui Adrian Marţian, găsiţi în Serbia. Cum i-ar fi trecut tatăl graniţa, deşi erau daţi în consemn la frontieră şi doar mama are custodia lor. Mărturia fiului cel mare

Cei trei copii ai milionarului Adrian Marţian, care au fost daţi dispăruţi acum patru zile, sunt cu tatăl lor în Serbia. Afaceristul l-a sunat pe procurorul de caz şi i-a spus că are de gând să plece cu cei mici în Rusia. Autorităţile nu explică deocamdată cum reuşit să iasă din ţară. Legal, copiii sunt în custodia mamei, iar tatăl nu are voie să se apropie de minori. 

de Bogdan Dinu

la 17.10.2024 , 19:27

Adrian Marţian le-a trimis poliţiştilor filmarea în care apare alături copiii săi la cinci dimineaţa: "Astăzi, 17 octombrie 2024, am ajuns la tati după atâta timp". Le-a spus că presupuşii răpitori l-au contactat şi s-ar fi înţeles să-i predea pe cei mici. Milionarul a anunţat că se va muta cu cei mici în Rusia. "Faceţi cu mânuţa. Doamne, ajută! Nu vă mai lasă tati niciodată de lângă el", spunea el. A fost găsit însă în această după-amiază, în oraşul sârb Niş, alături de cei mici. 

Copiii lui Adrian Marţian, în custodia poliţiei din Serbia, împreună cu tatăl lor

Poliţiştii au descoperit că tatăl şi cei trei copii sunt în Serbia"Menționăm faptul că, la acest moment, cei trei minori sunt în afara oricărui pericol. (...) Mulțumim Poliției din Serbia și tuturor partenerilor interni și externi, pentru excelenta cooperare, în gestionarea acestui caz". Rămâne de lămurit modul în care au trecut graniţa.

Vezi și

Poliţia de Frontieră are multe explicaţii de dat, dar deocamdată, instiuţia refuză să comenteze subiectul. Fraţii erau daţi în consemn la frontieră. Chiar şi fără să fie daţi în urmărire internaţională, ei nu puteau ieşi din ţară legal decât în prezenţa mamei, care are custodia lor. 

Pe acelaşi subiect

Cum ar fi ieşit cu cei trei fraţi din ţară

Potrivit unor informaţii din anchetă duminică pe 13 octombrie, cei mici au fost văzuţi într-o benzinărie. Ar fi fost într-o maşină deţinută de tatăl lor, dar condusă de un apropiat al acestuia. Bărbatul aflat la volan ar fi fost văzut, ulterior, în apropiere de Porţile de Fier, la graniţa cu Serbia. O ipoteză a anchetatorilor este că cei mici au ieşit din ţară ascunşi într-un TIR deţinut de o altă cunoştinţă a lui Marţian.

Fiul cel mare al omului de afaceri este convins că tatăl său a orchestrat totul. "Un TIR are două paturi, patul de jos şi patul de sus. Patul de sus de multe ori se închide. Şi dacă cei de la Poliţia de Frontieră nu au un pont, o informaţie concretă, ei nu o să controleze absolut toate TIR-urile peste tot. Am fost trecut ilegal de către tatăl meu în repetate rânduri, nici nu mai ştiu de câte ori a fost. În altă dată m-a trecut cunoscându-se cu cei de la Frontieră", spune Adrian Marţian Jr, fiul lui Adrian Marţian.

Adrian Marţian şi fosta soţie se bat de doi ani pe custodia celor trei copii, Antonio, Rania şi Raisa. Pentru că un ordin de protecţie îl împiedica să se apropie la mai mult de 120 de metri de copii, afacriestul i-a instalat pe cei trei fraţi într-o casă, unde erau îngrijiţi de o bonă. El locuia într-o rulotă în apropiere. 

"Eu nu îmi imaginez nicio clipă că acest Marţian a dormit în rulotă, la 120 de metri. Sunt absolut convinsă că dormea în casă cu copiii. Este o dovadă, zic eu, foarte clară a încălcării acestui ordin. Iar această situaţie se datorează exclusiv imposibilităţii şi inactivităţii autorităţilor de a lua măsurile legale", a declarat Delia Bota, avocatul mamei copiilor.

Un ordin judecătoresc a stabilit că cei trei fraţi trebuie să ajungă în custodia mamei. Însă copiii au refuzat. Când vor ajunge în ţară, minorii vor fi preluaţi de Direcţia de protecţie a Copilului. "În primul rând copiii vor beneficia de consiliere psihologică. Încercăm să identificăm toate soluţiile astfel încât aceşti copii să poată să crească într-un mediu securizat", spune Geanina Ianc, director DGASPC Hunedoara.

Dacă se dovedeşte că milionarul a fost implicat în dispariţia copiilor, poate fi acuzat de răpire. În plus, a încălcăt ordinul de protecţie şi numai pentru asta riscă până la 5 ani de închisoare. 

Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Copiii lui Adrian Marţian, găsiţi în Serbia. Cum i-ar fi trecut tatăl graniţa, deşi erau daţi în consemn la frontieră şi doar mama are custodia lor. Mărturia fiului cel mare