Antena Meniu Search
x

Video Copil de clasa a patra din București, abuzat înfiorător de un coleg, în toaleta școlii. Mărturia dramatică a tatălui: "Nu doresc niciunui părinte să treacă prin asta"

Anchetă delicată şi cu multe semne de întrebare la o şcoală din Bucureşti. Un elev de clasa a patra le-a spus părinţilor că a fost abuzat sexual de un coleg, la toaletă. În vreme ce poliţiştii au intrat pe fir, părinţii victimei sunt revoltaţi. Grozăvia ar fi fost văzută de un coleg al fiului lor, care susţine că a anunţat un profesor. Acesta, însă, nu s-ar fi deranjat să intervină. Conducerea şcolii a instituit legea tăcerii, iar tatăl băiatului se teme că totul va fi muşamalizat. Urmează informaţii care vă pot afecta emoţional. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 19.11.2022, 19:24

Vezi și

Părinţii băiatului de 10 ani au ascultat mărturii cutremurătoare de la copil, rostite cu greu, printre crize de plâns, furie şi frustrare.

Tatăl victimei: L-a lovit cu pumnii, cu picioarele până l-a pus în genunchi, tipul respectiv şi-a dat pantalonii jos, în momentul ăla l-a pus pe băiat să îi pună mâna pe organul genital şi să îi facă anumite chestii cu gura. Primul lucru l-am luat în braţe. Nu doresc niciunui părinte să treacă prin asta.

Băiatul care a povestit că a fost agresat sexual nu mai merge la şcoală de două săptămâni

Se teme să mai dea ochii cu colegii. Şcoala a început o anchetă, în care părinţii victimei nu au încredere. Au aflat că un elev care a văzut ce se întâmplă la toaletă, a anunţat un profesor, care nu ar fi reacţionat deloc. 

Pe acelaşi subiect

Tatăl victimei: M-am dus direct la şcoală, nu mi s-a dat niciun răspuns, mi s-a zis că copiii trebuie să se înţeleagă între ei, îmi venea să răstorn cancelaria cu fundul în sus. Unde era profesorul de serviciu, unde era profesorul anunţat, de ce nu au acţionat, de ce nu ne-e sunat imediat? Au dat din umeri şi mai avea puţin şi mă dădea afară din şcoală.

Între timp, a început o anchetă penală în acest caz.

Madalina Iacob, reporter Observator: Şcoala a sesizat Poliţia după ce părinţii au cerut transferul copilului într-o altă clasă. Un dosar penal pentru agresiune sexuală, loviri şi alte violenţe este acum în lucru Secţia 22 de poliţie. 

Familia băiatului abuzat a depus plângere la Protecţia Copilului şi la Inspectoratul Şcolar Bucureşti

Şcoala a început o anchetă internă şi a recomandat consilierea elevilor implicaţi. Inspectorii şcolari consideră că este suficient pentru acest caz.

Larisa Gojnete, purtător de cuvânt ISMB: Din punct de vedere procedural, conducerea unității școlare a făcut tot ce putea face.

Anul trecut au fost înregistrate 10.000 de cazuri de violenţă în şcolile din România, iar în luna septembrie a acestui an poliţia a înregistrat aproape 400 de infracţiuni în unităţile de invatamant si in apropierea acestora. În realitate, sunt mult mai multe neraportate. 

Într-o campanie de prevenire a bullyingului, angajaţii din minsterul Educaţiei le transmit elevilor că nu sunt singuri şi îi îndeamnă pe elevi să anunţe orice agresiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Copil de clasa a patra din București, abuzat înfiorător de un coleg, în toaleta școlii. Mărturia dramatică a tatălui: "Nu doresc niciunui părinte să treacă prin asta"