Antena Meniu Search
x

Video România, pe locul 3 în UE la capitolul bullying în şcoli. Cum poate fi prevenit fenomenul

La nivel european, România se situează pe locul 3 la bullying, în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul. Este nevoie de doar câteva minute, pentru ca un copil sa își piardă încrederea în sine și în ceilalți, iar consecințele pe termen lung asupra dezvoltării emoționale si integrării sociale să fie extrem de grave. Psihologi, profesori și specialiști în educație au prezentat informații utile, dar și metode eficiente, prin care, atât elevii, cât și profesorii, dar și părinții vor putea contribui la prevenirea și combaterea fenomenului de bullying. Evenimentul a fost organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Revista Pszchologies România.

de Redactia Observator

la 23.10.2022, 23:22

Vezi și

Una dintre problemele României contemporane este fenomenul de bullying, cu care se confruntă mai toată lumea: copii, adolescenți, tineri și adulți, fie că sunt acasă, la grădiniță sau la școală, la serviciu, printre prieteni și pe rețelele de socializare. Specialiștii în domeniu au încercat sa găsească tehnici noi pentru stoparea acestui fenomen, precum comunicare nonviolenta si dezvoltarea empatiei.

În urma acestor ședințe, copiii au reușit să își recapete încrederea, să vorbească liber, să nu le fie teamă de ce zic ceilalți.

Lăcrămioara Ocunschi Trainer Coach, formator CNFPA: Îi ajută pe copii să își recâștige încrederea în ei

Bullying-ul în școală este un fenomen complex ce implică efecte devastatoare de durată la nivel psihic si emoțional, afectând considerabil aspectul social al vieții victimelor. Ecuația profesor, părinte, elev este importantă în prevenirea si combaterea acestui fenomen.

Psihoterapeuții îi învață pe elevi instrumentele necesare pentru a se putea apăra, pentru a nu cădea în capcana agresorului.

Simona Ciff, doctor în științele educației, psihoterapeut, trainer și coach: Să-i dăm instrumentele necesare, să-l învățăm să aibă încredere în sine, să-l învățăm cum să gândească despre el, să se valorizeze...

Conferința poate fi vizionată integral pe canalul de Youtube al Fundației Dan Voiculescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » TV » România, pe locul 3 în UE la capitolul bullying în şcoli. Cum poate fi prevenit fenomenul