Antena Meniu Search
x

Copil de un an jumătate din Gorj, mort după ce a fost călcat cu maşina de fratele său de 18 ani chiar în curtea casei

Un copil de un an jumătate a murit într-o comună din Gorj, în Slivilești, după ce ar fi fost călcat de maşină în curtea casei. La volan autoturismului se afla fratele lui mai mare, de 18 ani. Tragedia s-ar fi întâmplat vinerea trecută, dar acum s-a aflat de caz. După cum explică primarul din localitatea în care micuţul şi-a pierdut viaţa, dispecerii de la 112 ar fi trimis o ambulanţă de la staţia Motru la bordul căreia se afla doar un asistent şi asta deoarece nu erau medici disponibili. Sursele citate susţin că judeţul de confruntă cu o lipsă de medici şi că adesea, există un singur medic care poate fi trimis la urgenţe. 

de Adrian Popovici

la 18.08.2023, 18:52

Ambulanță, imagine cu caracter ilustrativ
Copil de un an şi jumătate din Gorj, mort după ce a fost călcat cu maşina de fratele său. Dispecerii de la 112 au putut să trimită doar o ambulanţă cu un asistent - Shutterstock

 Primarul spune ca a sunat la 112 şi a venit o ambulanță la bordul căreia se afla doar un asistent doar. De la Motru, unde era cea mai apropiata statie a ambulantei. Primarul a mai sunat o data la 112 când a vazut ca e la bordul salvării nu se afla şi un medic, dar dispecerul i-ar fi comunicat că în acel moment nu era disponibil un alt specialist.

În momentul în care ambulanţa a ajuns la locul tragediei, copilul era în stop cardio-respirator şi avea hemoragie. Cadrele medicale au încercat au încercat să-l resusciteze dar, din nefericire, nu au reuşit să-l readucă pe micuţ la viaţă.

Sursele citate explică faptul că în judeţ e o lipsă acută de medici de multă vreme şi că, pe unele ture, există un singur medic pe tot judetul la Ambulanță. Asta înseamnă că atunci când o a doua tragedie are loc, aşa cum a fost cea a micuţului, la acele cazuri nu poate ajunge un doctor în timp util.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Copil de un an jumătate din Gorj, mort după ce a fost călcat cu maşina de fratele său de 18 ani chiar în curtea casei