Antena Meniu Search
x

Copilă mutilată de câini în curtea unui spital din Galaţi. Decizie în premieră în România, primarul plăteşte daune

O premieră tristă stabilită de judecători, care obligă Primăria să-i plătească daune morale şi fetiţei: zece mii de euro pentru o traumă de-o viaţă. În septembrie 2015, copila, care avea atunci cinci ani, a fost atacată şi sfâşiată de maidanezi în faţa spitalului unde era internată.

Vezi și

O premieră tristă stabilită de judecători, care obligă Primăria să-i plătească daune morale şi fetiţei: zece mii de euro pentru o traumă de-o viaţă. În septembrie 2015, copila, care avea atunci cinci ani, a fost atacată şi sfâşiată de maidanezi în faţa spitalului unde era internată. De atunci, are cicatrice şi coşmaruri care o împiedică să trăiască normal.

La trei ani de la atacul din curtea Spitalului din Târgu Bujor, fetiţa nu a trecut peste trauma provocată de câinii care i-au mutilat piciorul. Rana încă nu i s-a vindecat complet. Nici spaima nu i-a dispărut - de frica maidanezilor, nu poate merge singură la şcoală. 

Marian Gălii - tatăl fetiţei:

Am avut o perioada, traserea din somn plangand. Incercam sa mergem in continuare cu ea la psiholog, ce sa facem...

În ziua atacului, mama ieşise în curtea spitalului împreună cu cei doi copii, pe care îi internase pentru o răceală. Îşi ţinea în braţe bebeluşul de cinci luni, când şi-a văzut fiica de cinci ani încolţită de câini. 

A salvat-o, dar de atunci trece printr-un coşmar. Pentru trauma suferită, părinţii au cerut iniţial despăgubiri de peste două sute de mii de lei, în numele fetiţei. 

Însă judecătorii Tribunalului Galaţi au decis să-i acorde copilei doar un sfert din sumă, adică zece mii de euro. Plus o mie de euro pentru părinţii ei, o premieră în România. 

Carmen Bordei - avocat parinti

Se contituie un predecent important. s-au acordat despagubiri si pentru parinti, chestiune care nu s-a mai intamplat in astfel de situatii.

Alexandrina Gălii - mama fetei

Imi era indiferent! Nu de fiecare data banii rezolva totul si astupa anumite probleme! Ar fi fost bine sa nu se intample chestia asta, sa nu mai pateasca alti copii ce a patit copilul meu! 

Daunele vor fi plătite de primărie, dar şi de primar. Decizia îl nemulţulţumeşte pe edil care spune că va ataca decizia. Spitalul Târgu Bujor nu este în subordinea lui. 

Laurenţiu Gâdei - primar Târgu Bujor:

Eu sunt bun de plata impreuna cu primaria, caz unic, si tot unic e faptul ca agresiunea asupra fetitei s-a petrecut in incinta unei institutii care nu este arondata consilului local.

Câini nu mai sunt în curtea spitalului. Au fost strânşi imediat după incidentul de acum trei ani. 

Alina Palade - consilier juridic, purtător de cuvânt Spitalul Târgu Bujor:

Conform legii, primaria are obligatia de a strange cainii comunitari. Poarta este deschisa, intra ambulante, ies. Daca sunt caini pe strada, clar este posibil sa mai intre din cand in cand.

Matei Şerban Stăncescu, avocat:

Despagubirile se stabilesc in functie de suferinta victimei. Trebuie sa aiba un cuantum rezonabil, nu trebuie sa continuie o imbogatire fara justa cauza. 

Pentru Ionuţ Anghel, copilul de patru ani care a murit sfâşiat de maidanezi în 2013, au fost acordate despăgubiri-record: 2,4 milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Copilă mutilată de câini în curtea unui spital din Galaţi. Decizie în premieră în România, primarul plăteşte daune