Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Corespondență Observator din Budapesta. Ungurii au lucrat pe brânci o săptămână pentru a proteja capitala de viitură. Viktor Orban, în inspecție la diguri

Autorităţile din Ungaria şi localnicii se pregătesc de cele mai grave inundaţii din ultimii 10 ani, deși pentru moment situația este sub control. Dunărea a inundat drumuri și case, iar autoritățile maghiare au lucrat fără încetare timp de o săptămână pentru a se asigura că digurile rezistă.

de Iulia Pop

la 20.09.2024 , 20:44

Astăzi, Viktor Orban s-a dus personal să verifice care este situația digurilor, pentru a preîntâmpina orice situație care ar pune în pericul capitala Budapesta. Autoritățile maghiare au dat dovadă seriozitate și s-au pregătit din timp. Au avut ochii îndreptați atât spre amonte, spre Viena, cât și spre aval.

Falezele cele mai frecventate de turişti sunt acoperite de apele revărsate ale Dunării, la Budapesta, însă asta nu îi opreşte pe curioşi, vizitatori şi localnici, să se apropie de zonele inundate pentru a surprinde imagini inedite, aşa cum nu au mai fost văzute în capitala Ungariei în ultimul deceniu.

Viitura pe Dunăre vine spre România

Vezi și

Debitul Dunării la Budapesta are vineri o valoare de 7940 mc/s şi se confirmă tendinţa de scădere a valorilor maxime prognozate, astfel vineri se prognozează pentru Budapesta o valoare maximă de aproximativ 8300 mc/s, iar în data de 21 septembrie 2024 cu 400 mc/s mai puţin faţă de prognozele iniţiale de valori maxime de 8700 mc/s.

Se estimează că viitura de pe Dunăre va intra în România în jurul datelor de 28-29 septembrie, informează Apele Române.

Prima linie de apărare sunt barajele de la Porţile de Fier. Directorii de acolo văd partea plină a paharului - producţia de electricitate va creşte de trei ori, conform estimărilor.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Corespondență Observator din Budapesta. Ungurii au lucrat pe brânci o săptămână pentru a proteja capitala de viitură. Viktor Orban, în inspecție la diguri