Antena Meniu Search
x

Coronavirus, 24 februarie. Bilanţul morţilor din Italia a ajuns la 7

Coronavirus, 24 februarie 2020. Alertă în Italia, şase persoane au murit, iar alte 229 au fost infectate.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.02.2020, 00:01

Coronavirus, 24 februarie
Alertă de coronavirus în Italia, numărul cazurilor de îmbolnăvire crește de la o oră la alta - Profimedia Images
  • Autoritățile italiene sunt în alertă, numărul de îmbolnăviri crește constant
  • Șase persoane au murit, iar alte sute au fost infectate.

Ce știm până acum:

- 7 persoane ucise de coronavirus în Italia şi 229 de cazuri de îmbolnăvire au fost raportate la nivelul întregii țări.

- MAE a emis alertă de călătorie pentru Italia.

- Un bebeluş de 6 luni şi mama lui, suspecţi de coronavirus şi izolaţi la spitalul din Alba Iulia. Femeia venise recent din regiunea italiană Veneto.

Update (ora 21.20) În cele din urmă a fost confirmat şi un al şaptelea deces produs de coronavirus în Italia. Este vorba despre un pacient de 62 de ani de asemenea bolnav de cancer. Alţi 23 de pacienţi cu coronavirus sunt în stare gravă, iar reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susţin că sunt extrem de îngrijoraţi de situaţia din Italia.

Update (ora 17:10) Numărul persoanelor ucise de coronavirus în Italia rămâne şase, după ce ultimul deces, al şaptelea, a fost infirmat de autorităţile italiene. Regiunea Lombardia a negat moartea femeii din Cremona, anunţată ca decedată.

Update (ora 16:30) Un nou deces a fost anunţat de presa italiană, o femeie de 84 de ani, din Cremona, bolnavă de cancer.

Update (ora 16:00) Premierul României, Ludovic Orban, le-a solicitat românilor din Italia, în mod expres, să evite deplasările în România. "Este o chestiune de responsabilitate individuală atâta timp cât autorităţile din Italia au recomandat izolare la domiciliu", a declarat prim-ministrul.

Update (ora 15:20) - Ministerul Sănătății a emis un ghid de reguli ce trebuie urmate pentru a preveni infectarea cu coronavirus și a opri răspândirea Covid-19. Specialiștii români au subliniat importanța spălării și a dezinfectării mâinilor, concomitent cu evitarea atingerii ochilor, a nasului și a gurii.

Update (ora 13:40) Un bebeluş de 6 luni şi mama lui sunt suspecţi de coronavirus şi au fost izolaţi la spitalul din Alba Iulia. Femeia a venit în România de două săptămâni, din zona Veneto, una dintre cele mai afectate de coronavirus în Italia, şi a mers la spital cu simptome de febră severă.

Update (ora 13:30) - Coronavirusul continuă să ucidă în Italia, iar noul bilanţ arată arată că cinci oameni au murit, iar peste 219 au fost infectaţi. Ultima persoană decedată din cauza coronavirusului este un bărbat în vârstă de 88 de ani.

Update (ora 12:10) - Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis luni la amiaza o atenţionare de călătorie pentru românii care sunt în Italia sau vor să călătorească în această ţară, după ce Guvernul din Peninsulă a decretat starea de urgență, din cauza coronavirusului. 

Cetățenii cu simptome care pot indica infectarea cu coronavirus sunt rugați să nu se prezinte pe cont propriu la unitățile spitalicești, ci să apeleze numerele verzi regionale puse la dispoziție.

Update (ora 11:30) - La Timişoara s-a dat deja alerta, după ce un bărbat care s-a întors recent din Italia este suspect de coronavirus. Acesta a fost izolat într-o secție specială, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din oraș.

Update (ora 10:10) - Autoritățile italiene din regiunea Lombardia au confirmat faptul că un bărbat de 84 de ani, din Bergamo, a încetat din viață luni dimineață. Este cel de-al patrulea deces provocat de coronavirus ca urmare a răspândirii virusului în zona de nord a Peninsulei.

Toți pacienții morți erau în vârstă și aveau o stare de sănătate precară. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 212, anunță presa italiană.

Italia este a treia țară ca număr de infecții, după China și Coreea de Sud, ceea ce a stârnit îngrijorare și în România, din cauza numărului mare de români ce locuiesc în zonele cele mai afectate - Lombardia și Veneto.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Coronavirus, 24 februarie. Bilanţul morţilor din Italia a ajuns la 7