Antena Meniu Search
x

Coronavirus, 25 februarie. Alertă în Gorj, un italian infectat s-a plimbat 4 zile prin România

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut apel, luni seara, ca lumea să se pregătească pentru o "eventuală pandemie", precizând că momentan nu este cazul, dar toate ţările trebuie să demareze pregătiri amănunţite în acest sens.  

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.02.2020, 21:39

Doi medici se îmbracă cu costume de protecţie
Coronavirus 26 februarie, OMS face apel la toate ţările să se pregătească de o eventuală pandemie - Foto Profi Media
  • OMS face apel ca ţările să se pregătească de o eventuală pandemie.
  • Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus creşte în toate ţările afectate de epidemie.

Ce știm până acum:

- 11 morţi în Italia şi peste 320 de îmbolnăviri raportate

- italian depistat cu coronavirus după ce s-a întors din România în Italia

- Caz confirmat de coronavirus în Barcelona

- Restricţii în România în şcoli şi universităţi

Ora 21:00 - Două persoane s-au prezentat la spitalul din Târgu Jiu, după ce au intrat în contact cu italianul găsit infectat cu coronavirus în Italia, după ce s-a întors din vacanţă în România. Cei doi sunt soţi şi soţie şi au fost izolaţi în secţia de boli infecţionase, demarându-se analizele pentru coronavirus. De asemenea, se încearcă identificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu italianul, dar acest lucru este foarte dificil, pentru că bărbatul de 71 de ani s-a plimbat prin tot judeţul în cele 4 zile petrecute în România.

Ora 19:30. Încă trei decese au fost anunţat de oficialităţi locale din Italia, din cauza coronavirusului. Toate trei decesele ar fi avut loc în nordul ţării. Autoritățile spun că numărul de cazuri de coronavirus din Italia a crescut la 322, cu 10 decese confirmate.

Ora 18:00 - O femeie din Barcelona a fost testată pozitiv pentru coronavirus, devenind primul caz confirmat în Spania continentală.

Ora 17:30 - Elveția a confirmat primul său caz de coronavirus, au declarat reprezentanţii Oficiul Federal de Sănătate Publică. Mai multe detalii despre pacient vor fi difuzate în cadrul unei conferinţe de presă, a precizat departamentul de sănătate elveţian.

Ora 16:00. Un italian a fost depistat pozitiv cu coronavirus la întoarcerea în Italia, din România, după ce a manifestat simptome specifice infecţiei. Medicii l-au transportat la Rimini pentru analize detaliate si a fost depistat pozitiv pentru coronavirus. Ministerul de Externe român informează că a efectuat de urgenţă demersuri la autorităţile italiene, pentru a obţine informaţii în legătură cu vizita pe teritoriul României.

Ora 14.35: Austria a confirmat că în în Tirol sunt două persoane infectate cu coronavirus. Un bolnav conformat oficial şi în Croaţia.

Ora 13.05: O mie de oameni sunt în carantină în Tenerife, Spania, în hotelul în care a fost turistul italian confirmat cu coronavirus. Bărbatul a stat o săptămână în acel hotel, împreună cu soţia. Ministerul spaniol al Sănătăţii a confirmat că au fost dispuse controale.

Update - Un tânăr tată din Galaţi stă departe de copilul lui, s-a autoizolat după ce s-a întors duminică din Italia. Marius a povestit pe Facebook prin ce trece, stând în casă.

Update - La Buzău, o tânără care a venit acum 7 zile de la Veneţia s-a dus la spital cu febră mare şi tuse. Medicii au decis să fie transportată de urgenţă a Bucureşti.

Update - O ambulanţă a intervenit de urgenţă, în urmă cu puţin timp, la Liceul Tehnologic Special din Bucureşti, sectorul 2 al Capitalei, după ce un maistru venit recent din Bologna, a acuzat febră şi imunitate scăzută.

Update - Aseară, sute de elevi au fost daţi afară din căminul Colegiulului Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu Karpen, după ce autorităţile locale au decis să-l transforme în centru de carantină pentru suspecții de coronavirus. Mai multe detalii, aici.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut apel, luni seara, ca lumea să se pregătească pentru o "eventuală pandemie", precizând că momentan nu este cazul, dar toate ţările trebuie să demareze pregătiri amănunţite în acest sens.  

Italia a raportat al şaptelea deces din cauza coronavirusului şi peste 200 de cazuri de îmbolnăvire, devenind cea mai grav afectată ţară din Europa, de epidemia de coronavirus.

Numărul de decese în China din cauza coronavirusului se apropie de 2.600, iar în Iran numărul de decese din cauza coronavirusului a crescut la 12, cu 47 de cazuri confirmate de îmbolnăvire.

În Coreea de Sud sunt peste 800 de cazuri confirmate de coronavirus, fiind înregistrate 8 decese. Oficialii din domeniul sănătății din Coreea de Sud au raportat luni seară 231 de cazuri noi de COVID-19, ridicând numărul total până la 833. 

Austria a anunţat luni seară că va opri, fără excepţie, toate cazurile suspecte de coronavirus să-i treacă frontiera, la o zi după ce autorităţile au blocat la graniţă un tren din Italia timp de patru ore pentru a aștepta rezultatele testelor la doi pasageri. Austria nu are încă un caz confirmat de coronavirus și este extrem de prudentă din cauza celui mai mare focar din Europa, din nordul Italiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Coronavirus, 25 februarie. Alertă în Gorj, un italian infectat s-a plimbat 4 zile prin România