Antena Meniu Search
x

Procedura de achiziţie a corvetelor pentru Forțele Navale a fost suspendată. MApN sesizează Parchetul Militar

Achiziţia corvetelor pentru Forţele Navale Române a fost oprită, iar Ministerul Apărării a sesizat Parchetul Militar.

Achiziţia corvetelor pentru Forţele Navale Române a fost oprită, iar Ministerul Apărării a sesizat Parchetul Militar.

Procedura de aciziţie a fost suspendată în temeiul unor "suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii", potrivit unui comunicat al MApN.

Procedura de achiziţie a corvetelor, suspendată

"Secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial «Corvetă multifuncţională»", se arată în comunicat.

Suspedarea achiziţiei, până la clarificarea aspectelor

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a precizat că suspendarea procedurii va dura până la clarificarea aspectelor semnalate.

MApN mai precizează că, având în vedere acest aspect, precum şi faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa prin care Şantierul Naval Constanţa S.A., ca parte la „Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.”, solicită „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”, act normativ care fundamentează derularea procedurii, se arată în comunicatul MAPN.

Guvernul a aprobat în februarie 2017 o hotărâre pentru încheierea unui acord cadru pentru patru corvete construite şi dotate la un şantier naval din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Procedura de achiziţie a corvetelor pentru Forțele Navale a fost suspendată. MApN sesizează Parchetul Militar