Antena Meniu Search
x

Video Coșurile de cumpărături intră în lupta cu COVID. Un număr limitat ar putea fi impus magazinelor, pentru a evita aglomerația, în București

S-au terminat coşurile de cumpărături, nu mai intri în magazin. E noua măsură care s-ar putea introduce în Bucureşti, pentru a elimina aglomeraţia din supermarketuri. Ideea îi aparţine prefectului Capitalei.

de Redactia Observator

la 06.04.2021, 21:13

Vezi și
  • Oamenii nu ii impratasesc viziunea și îl avertizează ca astfel cozile se vor muta dinăutru, afară

Magazine închise mai repede, îmbulzeală mai mare. Oamenii se plâng că e efectul noilor restricţii impuse de autorităţi. Pentru a scăpa de cozi autorităţile se gândesc la alte măsuri: prefectul Capitalei vrea ca accesul clienţilor să se facă în funcţie de numărul de coşuri. 

Alin Stoica, prefectul Capitalei: Am văzut-o pusă în practică în alte părţi... de exemplu se calculează care este gradul de încărcare optim, în aşa fel încât să nu existe aglomerare, gradul acela de încărcare, tradus într-un număr de clienţi pe spaţiul respectiv pe care fiecare magazin şi-l stabileşte în funcţie de suprafaţă, se traduce într-un număr de coşuri disponibile.

Accesul în magazine ar putea fi limitat, de acum înainte, de acest coș de cumpărături. Practic, în fiecare magazin va există limitat de coșuri de cumpărături. Iar, atunci când ele vor fi epuizate, clienții nu vor mai avea voie să între, ci vor fi nevoiți să aștepte afară. 

Între cozi afară și cozi înăuntru, la magazine

Pe acelaşi subiect

Autorităţile nu au decis încă ce suprafaţă e necesară pentru un client, iar oamenii se tem că astfel cozile s-ar putea muta în afara magazinului. 

Sorin Mierlea, InfoConsn: Afară măcar se pot găși acele formule că să existe o distanțare foarte clară. În magazine, în spațiul închis si volumul de aer poate să ducă la anumite problematici din punct de vedere al medicilor de specialitate. 

Specialiştii din sănătate cred că programul redus al magazinelor nu a fost o decizie bună. După închiderea magazinelor, aglomeraţia se mută în benzinării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Coșurile de cumpărături intră în lupta cu COVID. Un număr limitat ar putea fi impus magazinelor, pentru a evita aglomerația, în București