Antena Meniu Search
x

Video Cozi interminabile de TIR-uri în vama din Galaţi, după ce frontiera Isaccea s-a închis. Oamenii stau la rând de trei zile şi nu au nici măcar o sticlă cu apă

După închiderea vămii din Isaccea, cea din Galaţi a fost blocată de cozi kilometrice. Timpii de aşteptare au depăşit şi 11 ore ieri, iar şirul de maşini a ajuns până aproape până în oraș. 

de Adrian Obreja

la 09.10.2023, 14:30

Vezi și

Adrian Obreja, reporter Observator: Sunt cozi foarte mari de autocamioane care se întind pe câţiva km. Practic, pe o bună parte din drumul european care face legătura între Galaţi şi graniţa cu Republica Moldova. Se circulă pe o singură bandă pentru că pe cealaltă bandă sunt staţionate aceste autocamioane.

Peste 150 de TIR-uri în vama din Galaţi

Vorbim despre aproximativ peste 150 de TIR-uri în acest moment care sunt în aşteptare. Mai sunt alte câteva zeci de TIR-uri în punctul vamal din Giurgiuleşti, acolo unde au fost demarate procedurile vamale, plus alte câteva zeci care au trecut deja de vama românească şi se află acum în aşteptare în punctul vamal din Republica Moldova.

Oamenii nu au nici măcar o toaletă în zonă

Cele mai multe dintre aceste camioane care sunt în aceste momente la rând sunt din Ucraina, dar am găsit, în schimb, şi şoferi din Republica Moldova sau Turcia. Am stat de vorbă cu câţiva dintre ei şi ne spuneau că stau acolo chiar şi de trei zile. Sunt nemulţumiţi că nu au o toaletă în zonă şi nu au de unde să-şi cumpere măcar o sticlă de apă. 

Asta se întâmplă după ce vineri a fost închis punctul vamal dintre România şi Ucraina de la Isaccea şi Orlovka, asta după ultimul atac cu drone asupra Ucrainei. Atunci, pontonul pe care acostează bacul care face legătura între cele două ţări a fost lovit în plin de o dronă şi s-a scufundat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cozi interminabile de TIR-uri în vama din Galaţi, după ce frontiera Isaccea s-a închis. Oamenii stau la rând de trei zile şi nu au nici măcar o sticlă cu apă