Antena Meniu Search
x

Video Cozi uriașe la taxe și impozite. Mulți vârstnici din Galați s-au îngrămădit la ghișee, pentru a scăpa de o grijă

Prima zi de lucru cu publicul la Direcţia de Taxe şi Impozite Galaţi a început cu haos şi cozi interminabile. Ca întotdeauna, mulţi vârstnici s-au îngrămădit la ghişee, pentru a scăpa de o grijă. Unii au venit chiar înainte de a se lumina afară, în condiţiile în care programul începe la 08.30. 

de Adrian Obreja

la 10.01.2023, 08:17

Vezi și

Ca să prindă un loc în faţă, mulţi gălăţeni s-au prezentat în faţa instituţiei cu noaptea în cap. Motivul - să scape cât mai repede de datoriile la stat, care le dau bătăi de cap. Se tem că nu vor mai avea bani în următoarele luni, din cauza scumpirilor.

Adrian Obreja, reporter Observator: Cei mai mulţi dintre cei pe care îi vedeţi aici au venit chiar şi cu 3 ore înainte să înceapă programul cu publicul.

"La 5 şi jumătate eram aici. Suntem conştiincioşi. Ştiu că sunt... nu că dator, dar e o datorie. Să venim să plătim", a spus un bărbat.

"Să scap de o obligaţie. Dacă stai, trece timpul şi nu ştii ce se poate întâmpla, ce legi pot să mai apară, o majorare... aşa ştiu că am achitat o datorie şi gata am terminat cu ea", a mai spus altcineva.

Pe acelaşi subiect

Dările la stat se pot plăti și online

Dările la stat se pot plăti și online, dar pensionarii spun că nu se descurca cu tehnologia sau că n-are cine să-i ajute, aşa că sunt nevoiţi să stea ore întregi la coadă. Anul trecut doar 32% din plăți au fost făcute prin portalurile online.

Ioan Daniel Stadoleanu, director Impozite şi Taxe Galaţi: Vom insista în continuare pe aceste metode de plată alternative astfel încât să atingem şi noi procente de 75- 80% ca în alte oraşe mari din ţară.

"E normal să stăm, că rebuie să ne rezolvăm problema. Ce putem să facem? Este timpul nostru şi sunt documente pe care trebuie să le rezolvăm", a spus o femeie.

Aglomeraţie de la ghişee a fost şi pentru că oamenii au vrut să profite de reducerea de 10%, acordată persoanelor care achită impozitele şi taxele locale la început de an.

Ioan Daniel Stadoleanu, director Impozite şi Taxe Galaţi: Termenul limită pentru acordarea bonificaţiei de 10% este de 31 martie 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cozi uriașe la taxe și impozite. Mulți vârstnici din Galați s-au îngrămădit la ghișee, pentru a scăpa de o grijă