Antena Meniu Search
x

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii

Astăzi credincioşii ortodocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, iar în toate lăcaşurile de cult, după liturghie, se sfinţesc apele. În unele oraşe, oamenii s-au aşezat la rând încă de ieri. În Brăila, la biserica ce poartă hramul sărbătorii, mii de pelerinii au stat toată noaptea ca să ia acasă apa sfântă.

de Redactia Observator

la 03.05.2019, 09:07

Vezi și

Astăzi credincioşii ortodocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, iar în toate lăcaşurile de cult, după liturghie, se sfinţesc apele. În unele oraşe, oamenii s-au aşezat la rând încă de ieri. În Brăila, la biserica ce poartă hramul sărbătorii, mii de pelerinii au stat toată noaptea ca să ia acasă apa sfântă. Spun că face minuni, atât pentru ei, cât şi pentru cei dragi.

Noaptea este încă frig, dar asta nu îi împiedică pe oameni să stea cu orele. Se spune că izvorul de la Biserica Buna Vestire din Brăila curge doar în prima zi de vineri după Paşte. Tocmai de aceea aşteaptă atât.

Au şi un cort pus la dispoziţie de jandarmerie, ca să se odihnească. Oamenii preferă să stea însă la coadă.

Pentru mulţi este deja un obicei, vin an de an aici, convinşi că agheasma face minuni. Dar numai dacă ai credinţă, spun ei.

Sărbătoarea aduce aminte de una dintre minunile Maicii Domnului, când un orb a fost vindecat cu apă sfinţită. Ca să aibă un an bogat, în această zi, gospodarii stropesc cu agheasmă grădinile şi livezile. Ritualul protejează recoltele şi de efectele grindinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Credincioşii ortodocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii