Antena Meniu Search
x

Video Cristian Rizea, dat în urmărire internațională, poate fi extrădat în România. Fostul deputat nu va primi azil politic în Republica Moldova

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, fugit la Chișinău după ce a fost condamnat pentru corupție în România, nu va primi azil politic în Republica Moldova. Decizia a fost luată de Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău. 

de Redactia Observator

la 05.03.2023, 14:38

Vezi și

Astfel, Rizea, care e dat în urmărire internaţională, poate fi extrădat în ţara noastră pentru a-şi executa pedeapsa de 4 ani și 8 luni de închisoare la care a fost condamnat definitiv pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. 

Rizea a avut probleme cu justiţia şi în ţara vecină. A fost acuzat că şi-a obţinut cetăţenia ilegal în 2017, astfel că i-a fost retrasă în 2020. A fost arestat la Chişinău în vederea extrădării. Cât timp s-a judecat cererea de azil politic, a expirat mandatul de arestare, deci din februarie 2021 este liber. 

Acuzat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor

Cristian Rizea a plecat în Republica Moldova, după ce, în martie 2019, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Rizea a fost acuzat că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, care a fost îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care Colţea le avea la nivelul celor două autorităţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cristian Rizea, dat în urmărire internațională, poate fi extrădat în România. Fostul deputat nu va primi azil politic în Republica Moldova