Antena Meniu Search
x

Video Culisele scandalului din Cluj-Napoca: 200 de preșcolari, mutați fără acordul părinților într-o clădire veche: "Sunt nişte condiţii mizere"

Scandal în această dimineaţă la o şcoală din Cluj-Napoca. Aproape 200 de elevi din clasa 0 au fost mutaţi, fără voia părinţilor, într-o clădire veche a unui liceu. Revoltaţi, au vrut să-i ducă înapoi, dar nu au fost primiţi în clase. Poliţia a fost chemată să intervină. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.12.2021, 21:33

Vezi și

Părinte: Şi la oi la mine e mai curat decât acolo în jegul ăla. Dacă nu era în stare să aibă clasă, nu trebuia să îmi ia dosarul. Să-mi zică, doamnă dragă, du-ţi copilul unde vrei.

Ziua a început cu tensiuni la Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu, din Cluj-Napoca. Astăzi, fără ca părinţii să îşi dea acceptul, aproape 200 de preşcolari din clasele pregătitoare au fost mutaţi în clădirea unui liceu, la aproape 1 kilometru distanţă. Nemulţumiţi, părinţii şi-au dus copiii tot la vechea şcoală. 

Părinte: Nu mergem nicăieri. Nu, nu. Aici aşteptăm pe doamna directoare. Aici avem copiii înscrişi la şcoală. 

Părinte: Conform contractului pe care l-am semnat, copiii noştri aici trebuie să se prezinte la şcoală.

Pe acelaşi subiect

Cum s-a ajuns ca elevii să fie mutați fără acordul părinților

Elevii nu au fost primiţi acolo unde au învăţat în ultimele două luni, astfel că, împreună cu părinţii, au aşteptat în frig, în curtea şcolii. La un moment dat, a fost chemată şi Poliţia. S-a ajuns în această situaţie pentru că la Şcoala Ion Agârbiceanu, deşi erau în planul de şcolarizare doar patru clase pentru învăţământul preşcolar, s-au înscris copii cât pentru 12, cu toate că unitatea de învăţământ nu dispune de suficiente spaţii. Părinţii spun că în noua clădire condiţiile lasă de dorit.

Alex Prunean, reporter Observator: Condiţiile diferite pe care le oferă cele două şcoli sunt vizibile la orice pas. Dacă la Ion Agârbiceanu, acolo unde au fost înscrişi elevii, s-au investit peste 4 milioane de euro în reabilitare, aici la noua şcoală nimic nu pare nou. Accesul se face pe lângă ghenele de gunoi, de obicei negolite la această oră, tencuiala de pe pereţi stă să cadă şi nici băile nu sunt ceea ce ar trebui să fie. 

Părinții sunt furioși și se plâng de condițiile de la școală

Părinte: Sunt nişte condiţii mizere. Distanţă socială zero, intrarea la băi, gândiţi-vă, au patru băi, atâţia copii...

Părinte: E o şcoală în primul rând dezafectată, o şcoală în care nu am siguranţa că copilul meu va fi în regulă acolo.

Contactată de Observator, directoarea şcolii a precizat că noua clădire are toate condiţiile pentru desfăşurarea activităţii de învăţământ.

Paula Balica, directoarea şcolii: Sunt condiţii decente igienice, în primul rând, sunt spaţii mari în toalete, mai mari decât aici, la noi, la şcoală. Toate băncuţele sunt noi, laptopuri, videoproiectoare noi. Deci sunt dotate la acelaşi standard, dacă nu mai bine decât la noi. 

Părinţii spun că cele patru clase care învaţă în continuare la vechea şcoală au rămas în baza unor criterii care îi favorizează pe unii dintre ei. Mai exact, Consiliul de Administraţie, condus chiar de directoare, a stabilit că nu vor fi mutate clasele în care învaţă elevi cu handicap, elevi care mai au fraţi la această şcoală, dar şi cei ai căror părinţi sunt cadre didactice acolo, printre care şi fiul directoarei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Culisele scandalului din Cluj-Napoca: 200 de preșcolari, mutați fără acordul părinților într-o clădire veche: "Sunt nişte condiţii mizere"