Antena Meniu Search
x

Video Culturile de droguri au împânzit România. Un tânăr îşi verifica plantaţia de canabis pe telefon chiar din sediul Poliției. Montase inclusiv un sistem de irigaţie

Culturile de canabis au împânzit România, pentru că drogul este căutat în special de către tineri. Tone de plante au fost confiscate de poliţişti doar în această săptămână în mai multe judeţe. Traficanţii devin tot mai ingenioşi şi caută locuri izolate pentru a-şi creşte, la propriu, afacerile ilegale. Chiar şi un fost procuror din Vrancea se numără pe lista lungă de reţineri făcute de anchetatori. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 06.10.2023, 19:30

Vezi și

O cultură imensă de canabis a fost descoperită de procurorii DIICOT în judeţul Timiş. Şase persoane se ocupau de afacerea ilegală. 

Suspecţii montaseră camere de supraveghere pentru plantaţia de canabis

Iulia Pop, reporter Observator: Plantaţia se întindea pe aproximativ 4.000 de metri pătraţi şi ca să nu fie observată, a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă. Suspecţii au creat inclusiv un sistem de irigaţie cu apă din râul din apropiere şi au montat inclusiv camere de supraveghere care transmiteau imagini live. 

Cu toate acestea, doi indivizi au reuşit să fure în mod repetat plante şi le-au vândut. Poliţiştii au pus mâna pe ei înaintea traficanţilor. Aşa au descoperit cultura. O jumătate de tonă de plante de canabis şi muguri au fost ridicate de la adresele inculpaţilor. Pe piaţa neagră, au o valoare de peste un milion de euro.

Pe acelaşi subiect

Un tânăr a pus chiar şi un sistem de irigare

Şi în Gorj, un bărbat de 32 de ani a pus la punct o cultură de canabis pe o sută de metri pătraţi, pe un teren care a aparţinut Complexului Energetic Oltenia, chiar lângă termocentrala Rovinari, un obiectiv strategic al României. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Descoperirea a fost făcută în apropierea Termocentralei Rovinari pe malul Jiului într-o zonă împădurită. Procurori de la crimă organizată, poliţişti şi jandarmi sunt aici în acest moment alături de suspectul din acest dosar. 

Canabisul era plantat în zeci de găleţi şi ghivece, într-un mărăciniş. Accesul este aproape imposibil. Iar individul şi-a improvizat până şi un sistem prin care iriga plantele. 

Îşi verifica plantaţia pe telefon chiar din sediul Poliţiei

Un investigator sub acoperire a cumpărat droguri de la bărbat de două ori. A fost prins în flagrant, iar surse Observator spun că anchetatorii au aflat unde este cultura pentru că tânărul își verifica plantaţia supravegheată video, de pe telefon, chiar din sediul Poliției.  

Diana Speretoiu, reporter Observator: Ca să ajungă la plantaţia ilegală de canabis, procurorii au fost nevoiţi să defrişeze această zonă şi să taie mărăcinii cu drujba. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Culturile de droguri au împânzit România. Un tânăr îşi verifica plantaţia de canabis pe telefon chiar din sediul Poliției. Montase inclusiv un sistem de irigaţie