Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Cum a încercat un ucrainean să treacă graniţa cu 1.200 de pistoale. Armele urmau să ajungă pe frontul din Donbas

Un ucrainean a încercat să traverseze România cu 1.200 de pistoale. Armele fuseseră cumpărate din Turcia şi ar fi putut să fie transformate în pistoale cu foc automat. Poliţiştii l-au oprit când venea din Bulgaria si spun ca planul ucraineanului era sa ajunga cu ele pe front.

De Andreea Filip la 31.03.2023, 19:51
Vezi și

Arsenalul a fost descoperit de poliţiştii de frontieră de la graniţa de sud, într-un camion cu numere de Ucraina. Şoferul le-a arătat acte care spuneau că în remorcă sunt pistoale cu gaz. Printre cutii erau ascunse şi unele cu arme letale. Destinaţia finală era Donbas, o regiune unde se duc lupte aprige între armata de la Kiev şi invadatorii ruşi.

Cum ar fi fost modificate armele

Bărbatul era la volanul unui TIR încărcat cu marfă, printre care se aflau şi 60 de cutii suspecte. Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă din punctul vamal Negru Vodă au avut suspiciuni, prin urmare au cerut un control amănunţit. Au găsit arme Stalker, de calibru 9, pistoale semi-automate, apreciate de militari pentru că sunt uşoare, simplu de manevrat, şi au încărcător de capacitate mare: 18 gloanţe. Dacă va fi găsit vinovat, şoferul ucrainean în vârstă de 54 de ani va fi condamnat la ani grei de închisoare în România.

Surse Observator susţin că armele păreau a fi modificate astfel încât să nu fie supuse autorizării, însă, în momentul în care ajungeau la destinaţia finală ele puteau fi transformate în arme de foc. "Specialiştii din cadrul IPJ Constanţa, serviciul de arme,  vor întocmi raportul cu opinia lor profesională asupra a ceea ce sunt aceste arme, pe competenţa lor", a declarat Teodor Niță, procuror la Parchetul de Apel Constanța. Un transport asemănător a fost depistat şi acum doi ani în Vama Isaccea din Tulcea. Aproape 3.000 de pistoale au fost descoperite atunci de poliţiştii de frontieră, iar armele erau aduse tot din Turcia.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cum a încercat un ucrainean să treacă graniţa cu 1.200 de pistoale. Armele urmau să ajungă pe frontul din Donbas