Antena Meniu Search
x

Video Cum a rămas o mamă din Braşov fără loc la creşa de stat pentru copilul ei: "Şocată şi stupefiată. Nu am ce face, nu am soluţii" 

Panică pentru peste o mie de părinţi din Braşov, care nu au prins un loc la creşele de stat din municipiu. Pentru că locurile disponibile sunt prea puţine, jumătate dintre copiii încrişi anul acesta, au rămas pe lista de aşteptare. Iar părinţii trebuie acum, fie să plătească 2 - 3 mii de lei pe lună la o creşă particulară, fie să renunţe la locurile de muncă pentru a sta acasă cu copiii. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.07.2023, 08:03

Vezi și

Stres, agitaţie şi un teanc de acte depuse pentru un loc la o creşă de stat. Cu asta s-au confruntat peste o mie de părinţi din Braşov, care s-au trezit, în cele din urmă, că au ajuns ... doar pe lista de aşteptare.

Mamă: Ni s-a comunicat că doar dacă vor fi mai mulţi copii înscrişi atunci se vor aplica criteriile de departajare, să nu îmi fac griji că nu voi avea un loc la creşă. De fapt surpriză, în data în care s-au afişat, am rămas şocată şi stupefiată că eram pe lista de aşteptare.

Primăria Braşov oferă 730 de lei părinţilor care nu au reuşit să prindă un loc la creşele de stat. Suma trebuie însă folosită pentru a acoperi parţial costurile într-o creşă particulară acreditată. Din păcate, nici aici nu mai sunt locuri disponibile.

Mamă: La creşele acreditate, locurile sunt foarte puţine, pentru că părinţii care aveau copiii de un anişor şi ceva i-au înscris din timp pentru că ştiau că sigur nu vor prinde loc la stat. Şi atunci acestea sunt ocupate. Mai e puţin şi trebuie să înceapă el creşa şi eu serviciu şi nu am ce face, nu am soluţii. 

În aceeaşi situaţie sunt peste o mie de familii care mai speră la un miracol. Cum ar fi unul dintre puţinele locuri disponibile - în curând - la o nouă creşă din Braşov. În Braşov sunt 1019 copii de vârsta creşei pe listele de aşteptare şi doar 64 de locuri are creşa, la care lucrările de amenajare ar trebuie să se încheie în luna august a acestui an. 

În această situaţie s-ar fi ajuns după ce în ultimii ani, mai multe familii tinere şi-au cumpărat locuinţe în Braşov. În prezent, municipiul Braşov are doar 1070 de locuri în creșele de stat, iar probleme similare sunt în mai multe oraşe mari din ţară.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum a rămas o mamă din Braşov fără loc la creşa de stat pentru copilul ei: "Şocată şi stupefiată. Nu am ce face, nu am soluţii"