Antena Meniu Search
x

Video Cum a reuşit un braşovean să stea, legal, într-o casă construită pe bloc. A cumpărat-o acum 11 ani

O casă din Braşov face înconjurul internetului. Nu pentru un aspect modern, nici pentru grandoarea sa. Construcţia a fost ridicată pe un bloc, în apropiere de Tâmpa şi proprietarul se bucură de o privelişte unică. Culmea, casa are autorizaţie de construcţie, e drept obţinută în anii '90, atunci când nu prea existau legi. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 27.03.2024, 16:51

Vezi și

Casa pe bloc se găseste într-unul dintre cele mai frumoase cartiere din Braşov, foarte aproape de Tâmpa şi sub Dealul Melcilor. Proprietarii de acum nu sunt si cei care au construit o, ei doar au cumăprat o de a gata. 

Proprietarul casei: Actele sunt în regulă, e cumpărată cu bani. Nu am gaz şi se încălzeşte electric, e foarte scumpă iarna. Vreo 3 mii de lei. Atunci ba stăm aici, ba ne mai mutăm la ţară. Frig iarna, foarte scump, în rest e fain. Priveliştea e foarte frumoasă. 

"Casa are două camere şi o terasă pe o suprafaţă totală de 20 de metri pătraţi. Priveliştea este şi ea una cu adevărat specială", transmite Claudiu Loghin, reporter Observator. 

Vecin: Excelent! Nu ştiu dacă deranjează cu ceva. Cel puţin are grijă de izolaţia de deasupra. 

Pe acelaşi subiect

Casa a fost construită lângă încăperea tehnică a blocului cu opt etaje. Are o suprafaţa totală de 62 de metri pătraţi şi este racordată la apă şi lumină. Accesul se face prin scara de bloc, cu liftul până la ultimul etaj, iar apoi pe o scară metalică. 

Ion Pântea, director interimar Poliţia Locală Braşov: Pentru proprietar este foarte bine că are şi acea privelişte, să vadă oraşul de undeva de sus, dar pentru ceilalţi cetăţeni... toţi îşi pun întrebarea: „Cum a fost posibil?“ Şi eu când am văzut imaginile m-au surprins. 

Trecătoare: Strică şi faţada, şi blocul, şi tot. Cine a dat autorizaţie, acela răspunde. 

Casa a fost finalizată în anul 2000

Casa a primit autorizaţie de construire la sfârşitul anilor '90 şi a fost finalizată în martie 2000. Construcţia inedită a avut loc pe timpul mandatului lui Ion Ghişe, fost politician PNL care a condus Primăria Braşov între 1996 şi 2004. 

O astfel de construcţie nu ar mai fi posibilă în zilele noastre, dau asigurări autorităţie. 

Ion Pântea, director interimar Poliţia Locală Braşov: Mansardarea unui bloc se poate face, dar înseamnă toată suprafaţa blocului, nu doar o suprafaţă de 40-50 de metri pătraţi.

Actualul proprietarul a cumpărat casa în 2013 şi îşi doreşte să mai aducă modificări construcţiei dar deocamdată nu ştie dacă legea o să-i permită acest lucru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum a reuşit un braşovean să stea, legal, într-o casă construită pe bloc. A cumpărat-o acum 11 ani