Antena Meniu Search
x

Cum a votat de fapt România la Eurovision 2022. Clasamentul a fost făcut public: R. Moldova, locul 1

În urma scandalului iscat la Eurovision 2022, potrivit căruia şase ţări, între care şi România ar fi fost acuzate de fraudă şi au fost eliminate din calculul notelor finale, Televiziunea Română a transmis un comunicat prin care a făcut public clasamentul real al juriului nostru din seara finalei.

de Redactia Observator

la 16.05.2022, 14:47

"Ca urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către EBU, vă comunicăm lista membrilor juriului național și punctajul acordat de aceștia", transmite într-un comunicat TVR.

Componența juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022

TVR reclamă că votul juriului României a fost modificat, cele 12 puncte acordate Moldovei fiind atribuite, în fapt, Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Iată mai jos lista cu punctajul real acordat de juriul României în finala concursului Eurovision: 

  • Moldova-12 puncte
  • Grecia-10 puncte
  • Polonia-8 puncte
  • Olanda-7 puncte
  • Azerbaidjan-6 puncte
  • Australia-5 puncte
  • Italia-4 puncte
  • Spania-3 puncte
  • Finlanda-2 puncte
  • Lituania-1 punct

"Reiterăm faptul că TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create", a transmis de asemenea TVR.

Televiziunea Română a mulţumit public tuturor celor care au fost alături şi au susţinut România în această perioadă şi implicit pe reprezentantul ţării, WRS, atât din sală, cât şi din faţa micilor ecrane. 

Scandal la Eurovision 2022 în urma voturilor

Şase ţări, printre care şi România, au fost eliminate din calculul notelor finale. Eliminarea celor şase jurii a dat naştere speculaţiilor că victoria Ucrainei a fost politică. TVR reclamă că votul juriului României a fost modificat, cele 12 puncte acordate Moldovei fiind atribuite, în fapt, Ucrainei.  

La rândul său, televiziunea publică din Georgia a anunțat că se află în aceeași situație și a solicitat clarificări organizatorului. Potrivit unui comunicat, juriul Georgiei a acordat cele 12 puncte Ucrainei, dar, în urma modificării, punctajul său a mers spre Marea Britanie, potrivit TVR.

Şi la Chişinău au fost nemulţumiri în privinţa juriului naţional care nu a acordat niciun punct României. Directorul Teleradio-Moldova, Vlad Ţurcanu, a acuzat juriul de la Chişinău că, spre deosebire de publicul moldovean care a acordat cele mai multe voturi artiştilor din România şi Ucraina, a ales să ofere cele mai multe puncte Ucrainei şi Marii Britanii, ignorând prestaţia României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cum a votat de fapt România la Eurovision 2022. Clasamentul a fost făcut public: R. Moldova, locul 1