Meniu
Search
x

Eurovision 2022. Ministrul ucrainean al Culturii critică ţara pentru că nu a acordat puncte Poloniei şi Lituaniei: "Este o ruşine"

Ministrul ucrainean al Culturii a criticat juriul din ţara sa pentru că nu a acordat puncte reprzentanţilor din partea Poloniei şi Lituaniei. 

De Redactia Observator la 16.05.2022, 11:53

Ministrul ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkachenko, a declarat pe Twitter că este "o adevărată ruşine" ca juriul din ţara sa să acorde 0 puncte Poloniei şi Lituaniei la Eurovision, ediţie câştigată de Ucraina prin Kalush Orchestra cu melodia "Stefania".

"Drag popor din Polonia şi Lituania, să dăm ţărilor voastre 0 puncte de la juriul din Ucraina la Eurovision este o adevărată ruşine. Aţi obţinut 12 puncte de la ucraineni. Vă suntem etern recunoscători vouă, victoria noastră este comună: la Eurovision, învingem împreună duşmanul. Acest lucru nu reflectă în niciun caz atitudinea noastră faţă de voi, cei mai apropiaţi prieteni în Europa", a spus sâmbătă ministrul culturii Oleksandr Tkachenko, potrivit news.ro.

Scandal la Eurovision, după ce voturile ţării noastre au fost schimbate de organizatori

Şase ţări, printre care şi România, au fost eliminate din calculul notelor finale. Eliminarea celor şase jurii a dat naştere speculaţiilor că victoria Ucrainei a fost politică. TVR reclamă că votul juriului României a fost modificat, cele 12 puncte acordate Moldovei fiind atribuite, în fapt, Ucrainei.  

Pe acelaşi subiect

Mai mult, prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele. Clasamentul din partea țării noastre a fost transmis, ullterior, de un reprezentant Eurovision aflat la Torino.

Televiziunea Română a cerut lămuriri Uniunii de Radiodifuziune Europene privind modificarea jurizării. La rândul său, televiziunea publică din Georgia a anunțat că se află în aceeași situație și a solicitat clarificări organizatorului. Potrivit unui comunicat, juriul Georgiei a acordat cele 12 puncte Ucrainei, dar, în urma modificării, punctajul său a mers spre Marea Britanie, potrivit TVR.

Juriul din partea Moldovei, 0 puncte pentru România

Şi la Chişinău au fost nemulţumiri în privinţa juriului naţional care nu a acordat niciun punct României. Directorul Teleradio-Moldova, Vlad Ţurcanu, a acuzat juriul de la Chişinău că, spre deosebire de publicul moldovean care a acordat cele mai multe voturi artiştilor din România şi Ucraina, a ales să ofere cele mai multe puncte Ucrainei şi Marii Britanii, ignorând prestaţia României.

"Atitudinea juriului moldovean faţă de prestaţia artiştilor români pe scena concursului Eurovision nu este totuna cu atitudinea Republicii Moldova faţă de România", făcând referire la faptul că publicul din Moldova a votat preponderent artiştii din România şi Ucraina, iar juriul nu a acordat niciun punct României.

Melodia „Stefania” a primit din partea publicului 439 de puncte, un total de 631 de puncte. Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7. Reprezentantul României s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Eurovision 2022. Ministrul ucrainean al Culturii critică ţara pentru că nu a acordat puncte Poloniei şi Lituaniei: "Este o ruşine"

BREAKING NEWS

Momentul în care un polițist lovește pe trecere o bătrână, în Popești, a fost filmat. Femeia de 73...

Momentul în care un polițist lovește pe trecere o bătrână, în Popești, a fost filmat. Femeia de 73 de ani a murit la spital