Antena Meniu Search
x

Video Cum ar fi acţionat capii reţelei care traficau persoane cu handicap. Duceau o viaţă luxoasă, cu vacanţe exclusiviste şi croaziere scumpe

Şi-au construit un imperiu din explotarea oamenilor cu deficienţe de auz şi de vorbire. Procurorii antimafia au descoperit o avere în casele şi în conturile şefilor reţelei care, sub amenințări și violențe, obligau persoane cu dizabilităţi să cerşească sau să vândă obiecte în trenuri. Opt indivizi sunt anchetaţi acum.

de Redactia Observator

la 25.06.2023, 20:22

Vezi și

Concediu după concediu în destinaţii exclusiviste, plimbări cu elicopterul privat, croaziere de lux, maşini scumpe şi haine de firmă, aşa arăta viaţa unu cuplu care ar fi făcut bani de pe urma unor oameni ca ei, cu probleme de auz şi de vorbire.

Poliţiştii au intrat pe fir în urma unui control în trenuri. Pe o rută spre Bucureşti l-au găsit pe unul dintre oameni exploataţi în timp ce încerca să convingă călătorii să cumpere diverse obiecte.

Ofiţer BCCO: În anul 2017, mai multe persoane cu dizabilități auditive și de vorbire au constituit un grup infracțional organizat, cu scopul principal de a săvârși infracțiunea de trafic de persoane, prin exploatarea prin muncă a altor persoane cu deficiențe auditive și de vorbire.

Pentru că li s-a părut suspect, l-au dus la audieri. Se întâmpla, însă, după ani buni în care a fost traficat.

Pe acelaşi subiect

Victimele ajungeau prizoniere

Cristina Filip, reporter Observator: Victima le-a povestit anchetatorilor că a fost racolată de cei doi soţi din Gara de Nord cu promisiunea că o vor ajuta să câştige mai uşor banii pentru traiul de zilnic. A ajuns, însă, sechestrată într-o garsonieră din apropiere şi obligată meargă zilnic prin trenuri să vândă diverse obiecte sau să cerşească.

Ofiţer BCCO: În situația în care persoanele vătămate refuzau, erau amenințate şi puse în imposibilitatea de a desfășura activități conform propriei voințe.

Cuplul care era la conducerea grupării infracţionale a locuit ani mulţi în Italia. Tot acolo stăteau şi acum în cea mai mare parte a timpului. În România aveau alţi 6 colaboratori, toţi cu dizabilităţi de vorbire şi auz, a căror treabă era să se asigure că reţeaua funcţionează. Împreună s-au îmbogăţit nu doar din munca bolnavilor ci şi păcălind statul italian, spun anchetatorii.

Ofiţer BCCO: Liderii grupului infracțional organizat ar fi determinat o parte dintre persoanele vătămate, să le remită 5.000 de euro, în schimbul promisiunii că le vor sprijini obţinerea documentelor false, pe baza cărora să beneficieze de ajutor social în Italia.

Sumele impresionante nu se duceau doar pe vacanţe scumpe

Cristina Filip, reporter Observator: Indivizii au investit şi în locuinţe de lux, atât în ţară cât şi în străinătate. Au 5 apartamente în Bucureşti şi alte 2 într-un oraş din Italia. Iar în conturi, anchetatorii le-au găsit sute de mii de euro.

Toate sunt acum sub sechestrul autorităţilor. toţi cei 8 indivizi sunt cercetaţi pentru constrituire de grup infracţional, trafic de persoane, şantaj şi fals în înscrisuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum ar fi acţionat capii reţelei care traficau persoane cu handicap. Duceau o viaţă luxoasă, cu vacanţe exclusiviste şi croaziere scumpe