Antena Meniu Search
x

Video Cum arată cea mai scumpă casă cumpărată în satul fantomă. Proprietarul a dat 19.000 lei pentru a o achiziţiona

Ceea ce părea imposibil în urmă cu o lună a devenit realitate. S-au vândut toate casele din satul de lângă Oneşti, scoase la licitaţie la preţuri de nici 250 de euro. Licitaţia organizată de primărie a fost un succes: aproape o mie de oameni şi-au dorit să devină proprietari ai locuinţelor părăsite de sinistraţi în urmă cu 15 ani. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 11.02.2022, 08:34

Vezi și

Aşa au arătat ieri parcarea şi intrarea în primăria din comuna Gura Văii. Aproape o mie de persoane au venit să afle dacă ofertele lor pentru casele abandonate au avut succes.

Femeie: Noi am plecat să luăm una. Dacă mai luăm una, Doamne ajută!

Unii au luat chiar cinci. În medie, au fost câte şapte oferte pentru fiecare locuinţă.  

Silviu Tinei, primar comuna Gura Văii: S-au consemnat 838 de oferte. Din vanzarea caselor se vor încasa aproape 14 miliarde de lei vechi. 

Pe acelaşi subiect

Cea mai scumpă casă cumpărată în satul fantomă

Cea mai scumpă casă e lângă pădure şi, după 15 ani de stat la mila vremii, încă arată bine.

Primar: Lotul 190 a intrunit pretul cel mai mare: 19.010 lei.

Adică de aproape cinci ori mai mult decât preţul de pornire, de 4.000 de lei. S-a dat chiar şi cea mai ieftină casă, cea de 1.200 de lei, adjudecată în final pentru 10.000 de lei. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Peisajul a fost cel care i-a atras pe cei mai mulţi dintre oamenii care au depus oferte pentru aceste case. Aşa se explică faptul că această casă cu numărul 72 a înregistrat cele mai multe oferte: 33 la număr. S-a vândut în final cu peste 10.000 de lei, deşi fusese scoasa la licitatie cu doar 4.000. 

În total, 123 din cele 126 de case scoase la licitație și-au găsit proprietar. 

Silviu Tinei, primar comuna Gura Văii: Avem 10 câştigatori din Republica Moldova pe mai multe loturi. În rest, toate judeţele ţării le-am văzut prezente pe plaiurile noastre, de la Dolj, Cluj, Sibiu, Bucureşti, Neamţ, Constanţa. 

Potențialul zonei a fost văzut de unii încă de la primele licitații de anul trecut, când s-au vândut doar 70 de case din cele 200. Fără să știe cât de popular va deveni locul, Costina a cumpărat aici o casă cu 1.300 de euro. 

Reporter-Costina, proprietar: Acum la ce lucraţi?

-Punem rigipsul pe tavan.

-Aici va fi livingul?

-Nu, living avem sus. 

Locuinţa încă nu e gata. Mai este nevoie de multă muncă, dar şi de bani. 

Costina, proprietară: 800 de milioane, ce se vede şi nu-i gata. Cine şi-a cumpărat aici şi îşi cumpără, este un vis. 

Cea mai ieftină locuinţă, de 40 de metri pătraţi, a costat în jur de 1.100 de euro, adică aproximativ 27 de euro pe metru pătrat. La aproape 400 de kilometri distanţă, în Cluj-Napoca, doar să închiriezi un metru pătrat în mini garsoniera de 11 metri pătraţi costă 16 euro. Pentru că oamenii încă mai sună să întrebe dacă mai sunt case disponibile, primăria vrea să scoată la licitație și loturi de teren în zonă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cum arată cea mai scumpă casă cumpărată în satul fantomă. Proprietarul a dat 19.000 lei pentru a o achiziţiona