Video Preţul caselor din satul Rotunda a explodat după licitaţie. Cu cât s-au vândut cele estimate la 246 de euro
Casele abandonate din aşa-zisul "sat fantomă" din comuna Gura Văii, construite în perioada 2005-2006, au fost scoase la licitaţie cu preţul de pornire de doar 246 de euro. Şi a fost mare bătaie pe ele.
Din cele 126 de case, s-au vândut nu mai puţin de 123. Preţul de pornire pentru cea mai ieftină a fost de 246 de euro, însă a ajuns în final să se vândă cu 2.000 de euro. Cea mai scumpă s-a vândut cu 19.000 de iei, iar persoana a oferit această sumă pentru a fi sigură că pune mâna pe ea. Totuşi, acum vor avea multe investiţii de făcut cei care au cumpărat locuinţele, deoarece nu au utilităţi şi sunt izolate de lume.
Miercuri a fost coadă mare la primărie, de 1.000 de persoane, care au vrut să afle dacă oferta lor pentru o casă a fost câştigătoare. Trei case au rămas nevândute, iar pentru ele va fi organizată o nouă licitaţie.
Te-ar putea interesa şi asta: Gigi Becali, confesiune dureroasă din sânul familiei. Drama dezvăluită de omul de afaceri
După licitaţia de la case, primăria vrea să vândă loturi de teren în zonă, în speranţa că acum zona se va dezvolta serios după acest prim succes înregistrat.
Istoricul caselor din satul Rotunda, scoase la licitaţie
Casele au fost scoase la licitaţie la mijlocul lunii ianuarie. Construcţia lor a început în 2005, după inundaţiile foarte puternice din zonă, când un alt sat a fost şters de pe faţa pământului. 200 de familii au rămas pe drumuri, astfel că s-a lucrat de urgenţă la ele pentru a fi mutate aici. Costul total: 1.5 milioane de euro. Totuşi, lipsa utilităţilor şi faptul că sunt rupte de lume i-a făcut pe oameni să le părăsească după numai un an.
Te-ar putea interesa și: Iluzie optică virală. Crezi că găsești cele două bufnițe din imagine? Unde se ascund păsările, de fapt
Acum, prin această licitaţie, primarul speră ca satul Rotunda să prindă viaţă, lucru care nu mai pare doar un vis, după valul de oferte. Mai ales că noii proprietari au promis că vor ajuta la dezvoltarea zonei, dacă vor pune mâna pe una din case, iar unii dintre ei vorbesc deja de investiţii de zeci de mii de euro.
Rotunda nu este un caz izolat. Şi alte sate din Dolj şi Vrancea construite după inundaţiile din 2005 au rămas goale, astfel că ar putea aplica modelul din Bacău, pentru a mai salva ce se mai poate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰