Antena Meniu Search
x

Foto Cum arată noile tramvaie, care vor circula curând în Bucureşti. Sunt dotate cu aer condiţionat, prize USB şi camere video

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu îi invită pe bucureşteni să viziteze noul tramvai care este expus la Romexpo, la Salonul Auto Bucureşti, menţionând că acesta va fi introdus în circulaţie peste câteva săptămâni. Conform STB, tramvaiele au noua generaţie de validatoare la fiecare uşă, sistem de aer condiţionat şi încălzire HVAC, dar sunt echipate şi cu prize USB pentru alimentarea dispozitivelor mobile.

De Redactia Observator la 06.10.2022, 16:19

Noul tramvai, care va ajunge curând pe şinele din Capitală, este expus la Romexpo. "Vă aşteptăm în acest sfârşit de săptămână să îl vedeţi la Salonul Auto Bucureşti. Astăzi se află aici, în câteva săptămâni va circula pe străzile din Bucureşti", a precizat viceprimarul Stelian Bujduveanu, într-un live pe Facebook. Materialul video conţine şi imagini din interiorul tramvaiului, inclusiv cabina vatmanului.

Cum arată noul tramvai din Bucureşti

Societatea de Transport Bucureşti - STB SA anunţă, într-o postare pe Facebook, că în acest an este prezentă la Salonul Auto Bucureşti & Accesorii 2022 cu noul tramvai Imperio din gama de 36 metri. "Achiziţia celor 100 de tramvaie noi aduce o serie de avantaje pentru STB S.A., dintre care menţionăm: creşterea capacităţii de transport fără a fi necesară creşterea parcului circulant; creşterea accesibilităţii datorată podelei total coborâte şi a celor 5 uşi duble de acces; reducerea timpilor de parcurs şi creşterea calităţii rulării prin sistemele moderne de tracţiune bazate pe motoare de curent alternativ cu invertoare de tracţiune; consum energetic mult mai redus faţă de tramvaiele aflate în exploatare. Astfel, consumul energetic specific este de doar jumătate din cel al unui vagon V3A, respectiv doar o treime din valoarea unui tramvai Tatra", menţionează sursa citată de Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Noile tramvaie au aer condiţionat şi prize USB

Conform STB, tramvaiele au noua generaţie de validatoare la fiecare uşă, pentru a face plata călătoriei şi cu cardul bancar sau cu dispozitive smart NFC. Tramvaiele au sistem de aer condiţionat şi încălzire HVAC, ce permite reglarea automată a temperaturii, fără a mai fi necesară deschiderea geamurilor exterioare în niciun sezon. Tramvaiele sunt echipate cu prize USB pentru alimentarea dispozitivelor mobile şi vin cu sisteme de informare audio-video vizibile din orice loc al salonului.

"Din punct de vedere al exploatării, utilizarea noilor sisteme de tracţiune aduce o reducere a perioadelor de imobilizare pentru reviziile periodice, dar şi o reducere a timpilor necesari reparaţiilor accidentale. Conducătorii tramvaielor beneficiază de condiţii moderne de operare, cu o cabină spaţioasă, echipată cu aer condiţionat, camere video cu vedere în interiorul şi exteriorul tramvaielor şi un sistem de informare care le va oferi informaţii despre starea de funcţionare a sistemelor tramvaiului, operarea uşilor şi alte informaţii necesare în timpul mersului", transmite Societatea de Transport Bucureşti.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cum arată noile tramvaie, care vor circula curând în Bucureşti. Sunt dotate cu aer condiţionat, prize USB şi camere video